Verraste Teuns mist WK: 'Was bereid volledig in dienst te rijden van Van Aert en Evenepoel' Wielrennen
Wielrennen

Verraste Teuns mist WK: 'Was bereid volledig in dienst te rijden van Van Aert en Evenepoel'

Verraste Teuns mist WK: 'Was bereid volledig in dienst te rijden van Van Aert en Evenepoel'

De grote verrassing in de Belgische selectie voor het WK wielrennen in Wollongong was het feit dat Dylan Teuns niet is opgenomen in de ploeg. De man die recent overstapte naar Israel-Premier Tech rekende zelf al op zijn selectie, zo reageert hij.

'Ik ben zeer ontgoocheld', was de eerste reactie van Teuns op zijn social media. Bij Sporza reageert hij wat uitgebreider. 'Het is redelijk hard binnengekomen. Ik zou niet van toepassing zijn bij de benodigdheden van de kopmannen. Zoiets heb ik van uitleg gekregen', legt hij de keuze van bondscoach Sven Vanthourenhout uit.

Teuns: 'Misschien was ik er te gerust in'

'Ik ben me er nochtans volledig van bewust dat er twee kopmannen zijn. En twee kopmannen is meer dan genoeg. Ik was natuurlijk bereid om in dienst te rijden van Wout en Remco', vervolgt de sippe Teuns. 'In mei had de bondscoach me nog gebeld en toen kreeg ik de bevestiging dat ik na een sterk voorjaar een certitude was in de selectie. Maar dan heb ik drie maanden niets meer gehoord. Misschien was ik er te gerust in', verklaart de winnaar van de Waalse Pijl.

Teuns koestert geen wrok richting Vanthourenhout. 'Hij heeft me laten weten dat hij niet ontevreden was van mijn vorige selecties. We blijven dus op dezelfde lijn staan', zo geeft hij aan. Teuns zal vanaf zondag in de Ronde van Groot-Brittannië kans krijgen om het chagrijn van zich af te fietsen, maar moet daarna het nodige omgooien in zijn planning. Bij Sporza hint hij op deelname aan de GP Wallonie en Primus Classic, waarin hij punten kan behalen voor zijn ploeg Israel-Premier Tech.

Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn de kopmannen in de Belgische ploeg. De ondersteuning in New South Wales, Australië bestaat uit Nathan Van Hooydonck, Quinten Hermans, Yves Lampaert, Jasper Stuyven, Pieter Serry en Stan Dewulf.

Vanthourenhout geeft uitleg

In gesprek met Het Nieuwsblad legt bondscoach Vanthourenhout uit waarom hij Teuns uiteindelijk toch gepasseerd heeft: 'Soms moet je nu eenmaal keuzes maken. Dylan is een fantastische renner, eentje die veel andere landen wellicht graag in hun ploeg zouden hebben, maar zo zijn er nog meer goede Belgen die helaas moeten thuisblijven. Dat heb ik Dylan ook gezegd. Duidelijk en concreet.'

Dat Dewulf de selectie wel heeft gehaald, verdedigt Vanthourenhout ook door te zeggen dat de jonge Belg van AG2R Citroën Team een onderschatte renner is. 'Leg je je oor te luisteren in de buik van het peloton, dan komt zijn naam vaak naar voren. Dewulf is een zeer onderschatte renner, gegeerd door heel veel ploegen.'

Mocht er iemand wegvallen, dan staan Jasper Philipsen, Greg Van Avermaet, Dries Van Gestel en Louis Vervaeke op de reservelijst. Ook daar geen Teuns... 'Dat zou ik dan weer minderwaardig hebben gevonden voor hem. Een renner met zijn kwaliteiten zet je niet op een reservelijst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws