Vervaeke doet boekje open over DSM: 'Was in Giro 2018 dichtbij einde van mijn carrière' Wielrennen
Wielrennen

Vervaeke doet boekje open over DSM: 'Was in Giro 2018 dichtbij einde van mijn carrière'

Vervaeke doet boekje open over DSM: 'Was in Giro 2018 dichtbij einde van mijn carrière'

Waar eerder Nicholas Roche liet weten 'flink pissig' te zijn geweest op Team DSM, doet ook Louis Vervaeke nu een boekje open over zijn periode bij de zwart-blauwe formatie. In gesprek met Bahamontes laat de Belg weten dat hij in de Giro d'Italia van 2018, waarin ploeggenoot Tom Dumoulin tweede werd, dichtbij het einde van zijn carrière stond.

Vervaeke trok in 2018 als meesterknecht mee naar Italië om Dumoulin aan zijn tweede Girozege te helpen. In het Zuid-Europese land maakte de huidig Alpecin-Fenix-renner echter een vervelend voorval mee. Vervaeke lag namelijk met een snurkende ploeggenoot op de kamer, waardoor hij zo'n vier dagen slecht sliep. 'De ploeg weigerde me echter een andere kamer te geven: 'je moet je maar aanpassen'. De twee nachten vóór de etappe van de Finestre lag ik tot vier uur 's nachts wakker. Oordopjes hielpen niet. Ten einde raad stapte ik naar de ploegdokter voor een slaappil, maar het was al te laat', legt hij uit.

De dag erna volgde dus de welbekende etappe naar de Finestre, waarin Chris Froome zijn slag sloeg op weg naar de Girowinst. 'Ik stapte groggy op de fiets. Ik was op en voelde me een zwakkeling', treurt Vervaeke. De finish in Bardonecchia wist hij niet te behalen, wat hem ook mentaal parten speelde. 'Het had de Giro moeten worden waarin ik Tom aan de overwinning hielp. Huilend belde ik mijn vriendin op: ik ga nooit meer de oude worden, mijn lichaam is te zwak. Die dag stond ik heel dicht bij een afscheid van de wielrennerij.'

6 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws