Verzorger van Jumbo-Visma houdt zware hersenschudding over aan aanvaring met politie: 'Worden behandeld als hooligans' Wielrennen
Wielrennen

Verzorger van Jumbo-Visma houdt zware hersenschudding over aan aanvaring met politie: 'Worden behandeld als hooligans'

Verzorger van Jumbo-Visma houdt zware hersenschudding over aan aanvaring met politie: 'Worden behandeld als hooligans'

Er was commotie na de finish van de achttiende etappe van de Vuelta a España. De aanwezige politie en een verzorger van Jumbo-Visma kregen het aan de stok. De agenten werkten de man tegen de grond en voerden hem daarna af. De werknemer van Jumbo-Visma werd niet gearresteerd. Wel hield de verzorger een hersenschudding over aan het incident.

De ruzie lijkt - op basis van deze beelden - te beginnen bij een agent die vraagt of Roglic en de verzorger even aan de kant willen gaan voor een auto. De verzorger reageert boos en geeft de agent in kwestie een duw, waarna de situatie snel uit de hand loopt. Meerdere politiemannen werken de verzorger tegen de grond. Persvoorlichter Ard Bierens komt vervolgens tussenbeide, waarna de gemoederen enigszins tot bedaren kwamen. Wel werd de man van Jumbo-Visma meegenomen door de agenten. De ploeg heeft nog niet op het incident gereageerd.

De verzorger in kwestie is Kevin Nyssen. Hij heeft volgens Het Laatste Nieuws een zware hersenschudding aan de aanvaring met de politie overgehouden. 'Het gaat redelijk goed met hem, maar moet het wel nog rustig aan doen. Hij kan zich ook niet zo veel meer herinneren', zegt Richard Kremers - ook werkzaam bij Jumbo-Visma als verzorger - over de situatie van Nyssen, Kremers is niet te spreken over de houding van de Spaanse Guardia Civil. 'We worden behandeld als hooligans.' Jumbo-Visma zou volgens de verzorger ook een klacht hebben ingediend bij de organisatie over het gedrag van de politie.

Ook verzorger van Evenepoel heeft het aan de stok met de politie

De Guardia Civil lijkt het op de verzorgers van de renners gemund te hebben, als je de verzorgers zelf mag geloven. Zo zou David Geeroms, die de vaste verzorger van Remco Evenepoel is, op dezelfde dag als het incident met Nyssen ook hardhandig zijn aangepakt door de politie. 'We werden agressief aan de kant geduwd, met alle gevolgen van dien. Ze duwden ons achter de dranghekken, maar daar kunnen we natuurlijk niet bij de renners komen. Het was bizar en 'not done’. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er een verrekking aan mijn arm aan overgehouden.'

Volgens Geeroms snappen de agenten de functie van de verzorgers niet. 'Wij doen gewoon onze job. De politie denkt dat wij daar staan om de renners te hinderen. Ze weten niet wat wij doen.' Waar Jumbo-Visma een klacht indiende, deed Soudal-Quick Step dat niet. 'Wel hebben we gepraat met de organisatie en Jumbo-Visma. Vandaag zou alles normaler moeten verlopen.'

Het is alvast niet het eerste incident in de Vuelta. Zo werd op de eerste dag de ploegentijdrit geteisterd door regen en duisternis. Daarna volgden onder meer de val van Remco Evenepoel na de finish van rit drie en verschillende sabotage-pogingen. Ook werden meerdere aankomsten van Vuelta-ritten aangepast wegens slechte weersomstandigheden, wat soms tot gedoe leidde over waar precies de tijden werden opgenomen.

Bekijk hier het incident na de finish: 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws