Video | Dekker mist bocht in Ronde van Valencia en duikt zo het ravijn in; staat gelukkig weer op Wielrennen
Wielrennen

Video | Dekker mist bocht in Ronde van Valencia en duikt zo het ravijn in; staat gelukkig weer op

Video | Dekker mist bocht in Ronde van Valencia en duikt zo het ravijn in; staat gelukkig weer op

David Dekker leek zich donderdag op te mogen maken voor zijn eerste sprintkans in de Ronde van Valencia. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam op dertien kilometer van de meet echter hard ten val in de afdaling, toen hij in een scherpe bocht zo rechtdoor reed.

Het was vervolgens even zoeken naar een teken van leven bij de Nederlander, maar gelukkig stond hij na een aantal minuten weer op. Zie hieronder de beelden van de op het eerste oog akelige val. Na afloop bleek de Nederlander helaas niet meer in staat om de etappe uit te rijden, zo laat Jumbo-Visma weten op haar Twitteraccount. Gelukkig bleef het volgens de ploeg bij 'schaafwonden en blauwe plekken'.

Ook de Nederlander zelf kwam na afloop met een update over de situatie. 'Gezien het feit wat er gebeurd is, voel ik me goed. Geen zware blessures gelukkig. Bedankt voor de berichten', zo laat hij op Twitter weten. Later in de avond kwam hij op de ploegsite met een uitgebreide reactie. 'Er viel een renner en dat zag ik te laat om hem via de binnenbocht te ontwijken. Toen koos ik ervoor om naar links te gaan, in plaats van op hem te rijden. Daardoor viel ik in de bosjes een paar meter naar beneden. Het was nogal steil, dus eer ik weer boven was, was iedereen al voorbij. Mijn wiel was kapot en ik was wat 'dizzy' op dat moment. Daarom ben ik in de ambulance gestapt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws