Vin-ge-gaat 'ie lekker? Jonas Vingegaard slaat terug naar Pogacar met dubbelslag in O Gran Camino Wielrennen
Wielrennen

Vin-ge-gaat 'ie lekker? Jonas Vingegaard slaat terug naar Pogacar met dubbelslag in O Gran Camino

Vin-ge-gaat 'ie lekker? Jonas Vingegaard slaat terug naar Pogacar met dubbelslag in O Gran Camino

Jonas Vingegaard heeft de stand met Tadej Pogacar in 2023 al bijna gelijk getrokken. De Deen van Jumbo-Visma was zondag op de slotdag van O Gran Camino voor de derde keer in vier dagen de sterkste en zet de stand met de bijbehorende eindzege op 5-4. Laat Parijs-Nice maar komen...

Vingegaard begon begin deze week aan zijn eerste race van het seizoen, in de wetenschap dat Tour-rivaal Pogacar in Spanje al had huisgehouden. De Sloveen van UAE Team Emirates schreef begin februari Jaén Paraiso Interior op zijn naam en boekte vervolgens drie ritzeges én pakte de eindoverwinning in de Ruta del Sol.

Aan Vingegaard om te antwoorden in O Gran Camino, een vierdaagse rittenkoers die op dag één nog moest worden gestaakt door sneeuw. Vingegaard sloeg met een flinke portie klimwerk al toe op dag twee en drie en er stond ook op de slotdag geen maat op de Deen van Jumbo-Visma. In een individuele tijdrit van dik achttien kilometer.

De Tourwinnaar van 2022 begon in de leiderstrui als laatste en hij had Ruben Guerreiro - de nummer twee in het klassement - net na het tussenpunt te pakken. Vingegaard was bij de tijdsmeting 24 seconden sneller dan ploeggenoot Rohan Dennis, die ook aan de finish lang de snelste tijd had. Attila Valter - nieuw bij Jumbo-Visma dit seizoen - maakte ook indruk door de vierde tussentijd te klokken.

Aan de finish waren de verschillen meer dan duidelijk. Vingegaard dook .. seconden onder de toptijd van Dennis. Valter kende wat meer problemen in deel twee van de tijdrit en werd uiteindelijk achtste.

Uitslag etappe 4 O Gran Camino 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news