Vingegaard aangeslagen na tragische gebeurtenis in Annecy: 'Ik kom daar wel eens' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard aangeslagen na tragische gebeurtenis in Annecy: 'Ik kom daar wel eens'

Vingegaard aangeslagen na tragische gebeurtenis in Annecy: 'Ik kom daar wel eens'

Jonas Vingegaard heeft donderdag een krachtig signaal afgegeven richting zijn concurrenten voor de Tour de France. De kopman van Jumbo-Visma veroverde het geel in het Critérium du Dauphiné na een knappe solo van zo'n zestien kilometer. Na afloop gingen zijn gedachten echter vooral naar de tragische gebeurtenis in Annecy.

Waar Vingegaard woensdag in de tijdrit tot zijn teleurstelling naast de winst greep, spoelde hij die domper een dag later meer dan weg. 'Ik wilde vandaag eigenlijk niet aanvallen. Maar toen ze demarreerden ging ik mee. Ik werkte daarna samen met Richard (Carapaz, red.), maar hij kon op een gegeven moment niet meer volgen', blikt de Deen terug.

'Ik ben heel gelukkig met de overwinning', vervolgt Vingegaard, waarna hij overschakeld naar het tragische incident in het Franse Annecy. Daar viel een man vanmorgen met een mes kinderen en volwassenen aan in een speeltuin. Daarbij vielen meerdere gewonden. 'Met wat gebeurde in Annecy is wielrennen niet belangrijk. Mijn gedachten zijn bij de families', waarna Vingegaard het flashinterview beëindigd.

Vingegaard: 

Later in gesprek met meerdere journalisten gaat Vingegaard - zelf vader van een dochter - uitgebreider in op de gebeurtenis in Annecy. 'Het komt zo heel dichtbij. Ik heb zelf een dochter en kom ook weleens in Annecy. Daardoor raakte het mij extra', aldus Vingegaard die pas na de finish te weten kwam over het incident.

Wat de Dauphiné betreft staat Vingegaard er uitstekend voor. Hij leidt met een 1.10 minuut voorsprong op Ben O'Connor. Julian Alaphilippe maakt de top drie van het klassement compleet. Hij volgt op 1.23 minuut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws