Vingegaard fietst zichzelf in vorm richting Parijs-Nice: 'Wilde heel graag winnen voor mijn vrouw' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard fietst zichzelf in vorm richting Parijs-Nice: 'Wilde heel graag winnen voor mijn vrouw'

Vingegaard fietst zichzelf in vorm richting Parijs-Nice: 'Wilde heel graag winnen voor mijn vrouw'

Jonas Vingegaard heeft in de tweede etappe van O Gran Camiño zijn eerste seizoenszege gepakt. De Deen van Jumbo-Visma was met afstand de beste en reed solo weg op de slotklim. Vingegaard is opgetogen en dankt vooral zijn ploeggenoten voor hun harde werk.

'Ik ben uiteraard ontzettend blij dat ik vandaag gewonnen heb', vertelt Vingegaard in het flashinterview. 'Ik voelde me de gehele dag goed en mijn ploeggenoten hebben heel hard voor me gewerkt.'

Toch vond ook de rasklimmer Vingegaard de Alto Santa Trega lastig. 'De slotklim was heel pittig, zeker ook door de kasseien aan het einde. Ik heb alles gegeven en wilde heel graag winnen voor mijn vrouw. Het is tof dat het is gelukt. We hebben nu de leiderstrui te pakken en gaan die proberen vast te houden. Het doel is om het algemeen klassement te winnen.'

Zaterdag gaat O Gran Camiño verder met een loodzware bergrit. De derde etappe kent 3.800 hoogtemeters en eindigt op de Alto do Castelo. Zondag wordt de vierdaagse rittenkoers afgesloten met een individuele tijdrit rondom Santiago de Compostela.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws