Vingegaard helpt Laporte aan ritzege: 'Gaan deze week zien of ik op de goede weg ben' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard helpt Laporte aan ritzege: 'Gaan deze week zien of ik op de goede weg ben'

Vingegaard helpt Laporte aan ritzege: 'Gaan deze week zien of ik op de goede weg ben'

Jonas Vingegaard bereidt de Tour de France voor in het Critérium du Dauphiné, maar het risico mijdt hij alleszins niet helemaal. Zo trok hij in de laatste kilometer van een lastige openingsetappe de sprint aan voor Christophe Laporte aan, waarna de Fransman het klusje klaarde.

Jumbo-Visma moest alles uit de kast halen om Laporte een kans te geven op de overwinning. Vluchter Rune Herregodts maakte het ze namelijk heel lastig. De Belg werd pas in de laatste meters ingelopen. 'We konden hem voor ons zien, maar je weet het nooit zeker en het hele team heeft alles gegeven. Zelfs Jonas (Vingegaard, red.) trok de sprint voor mij aan', aldus Laporte in het flashinterview.

Later benadrukte Vingegaard op de ploegsite nog maar eens dat de Dauphiné voor hem puur als voorbereiding geldt op de Tour de France. 'Mijn vorm is groeiende en ik heb me goed op deze koers kunnen voorbereiden. Natuurlijk zou ik hier graag de eindzege willen pakken, maar de Tour blijft het belangrijkste doel.'

Vingegaard: 'Gaan deze week zien of ik op de goede weg ben'

'We zijn naar de Dauphiné afgereisd om een belangrijke prikkel te krijgen. Sowieso vind ik het fijn om een etappekoers in de benen te hebben voor de Tour. We gaan deze week zien of ik op de goede weg ben', aldus Vingegaard, die na zijn lead-out als 24ste over de finish kwam. Maandag gaat de Dauphiné verder met een vergelijkbare rit als de eerste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws