Laporte ziet Jumbo-Visma alles voor hem uit de kast halen: 'Zelfs Jonas trok de sprint aan' Wielrennen
Wielrennen

Laporte ziet Jumbo-Visma alles voor hem uit de kast halen: 'Zelfs Jonas trok de sprint aan'

Laporte ziet Jumbo-Visma alles voor hem uit de kast halen: 'Zelfs Jonas trok de sprint aan'

Jumbo-Visma is het Critérium du Dauphiné goed begonnen. Namens de ploeg won Christophe Laporte de sprint van een uitgedund peloton. Daarmee is de Fransman ook de eerste leider van de koers, die als belangrijke voorbereiding geldt op de Tour de France.

'Het was echt op de limiet, met de regen in de afdaling', vertelt Laporte in het flashinterview. 'De laatste renner vooraan ging heel hard en hij won wat tijd', doelt hij op Rune Herregodts, die in het zicht van de haven strandde. 'We konden hem voor ons zien, maar je weet het nooit zeker en het hele team heeft alles gegeven. Zelfs Jonas (Vingegaard, red.) trok de sprint voor mij aan.'

De etappe kende een heuvelachtige lokale ronde, ideaal voor Laporte. 'Het was op papier een zeer geschikte etappe voor mij, maar je moet het dan nog wel afmaken', vervolgt Laporte. 'Ik ben blij dat ik het team met deze ritwinst heb kunnen belonen.'

De Dauphiné gaat maandag verder met opnieuw een heuveletappe, die kansen biedt aan Laporte. 'Het is mooi om het geel te dragen en ik zal proberen de trui eer aan te doen', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws