Vingegaard komt natgeregende Baskenland-etappe zonder problemen door: 'Erg stressvol' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard komt natgeregende Baskenland-etappe zonder problemen door: 'Erg stressvol'

Vingegaard komt natgeregende Baskenland-etappe zonder problemen door: 'Erg stressvol'

De tweede etappe in de Ronde van het Baskenland was er eentje die vooral in het oog sprong vanwege de ontstane hectiek als gevolg van de weersomstandigheden. Voor veel klassementstoppers was het dus vooral zaak om uit de problemen te blijven en heelhuids de finish te halen, iets wat Visma | Lease a Bike en kopman Jonas Vingegaard goed voor elkaar kregen.

Vingegaard kwam als negentiende over de meet in de door Paul Lapeira gewonnen rit tussen Irun en Kanbo. 'Ik ben opgelucht dat we deze etappe zonder kleerscheuren overleefd hebben', reageerde ploegleider Frans Maassen in een op de ploegsite gepubliceerd communiqué. 'De regenval en de gladde wegen zorgden ervoor dat het nog erg gevaarlijk werd.'

Stress alom in Ronde van het Baskenland

'Het was een stressvolle dag, maar ik ben blij dat we hem heelhuids konden afsluiten', benadrukt de Nederlandse coach. 'In de finale leverde Loe (Van Belle, red.) knap werk om Jonas uit de problemen te houden met het oog op zijn positie in het algemene klassement.'

De Ronde van Baskenland gaat op woensdag verder met rit numero drie, welke omschreven kan worden als hoogst verraderlijk. Er moeten namelijk meerdere niet te onderschatten colletjes overwonnen worden. Vingegaard wordt er zeker tot de favorieten voor de dagzege gerekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws