Vingegaard moet wennen aan leven als ster: 'Als je je daaraan gaat storen, wordt het problematisch' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard moet wennen aan leven als ster: 'Als je je daaraan gaat storen, wordt het problematisch'

Vingegaard moet wennen aan leven als ster: 'Als je je daaraan gaat storen, wordt het problematisch'

Jonas Vingegaard heeft de afgelopen weekenden in Singapore en Japan nog maar eens gemerkt hoezeer de Tour de France leeft, ook buiten de Europese grenzen. De Deen moet er na zijn zege in 's werelds grootste wielerwedstrijd nog altijd een beetje aan wennen, bekent hij.

De kopman van Jumbo-Visma won afgelopen zomer de Ronde van Frankrijk, waarna hij even werd geleefd. Vingegaard moest daar aan wennen en trok zich bijna twee maanden wat terug, om met zijn naasten te beseffen wat hem zojuist overkomen was en wat gas terug te nemen. Daarvoor kreeg hij met name in Denemarken wat kritiek, omdat hij niet zichtbaar was in de Ronde van Denemarken en het WK wielrennen in Wollongong.

Vingegaard over aandacht: 'Ik moet ermee leven'

Na de CRO Race (tweede en twee ritzeges) en Ronde van Lombardije (zestiende) trok Vingegaard naar Singapore en Japan voor ASO-criteriums, waarin hij respectievelijk eerste en tweede werd. Bij aankomst in Saitama, Japan praatte Vingegaard over de aandacht die hij recent krijgt als winnaar van de Tour. 'Je kan zeggen dat het mijn eigen schuld is', liet hij weten aan ANP.

'Ik heb er zelf voor gezorgd dat ik zoveel aandacht krijg', herhaalt Vingegaard. 'Als je je daaraan gaat storen, wordt het problematisch. Maar daar is bij mij geen sprake van. Ik moet ermee leven', is hij realistisch.

Vingegaard lijkt zichzelf komend seizoen opnieuw op de Tour de France te richten. De klimmer sloot in eerste instantie ook de Giro niet uit, maar gaf al te kennen dat de Tour zijn voorkeur geniet. Een definitieve beslissing wordt in december verwacht.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws