Vingegaard kiest in 2023 één hoofddoel uit en geeft meteen prijs wanneer die beslissing bekendgemaakt wordt Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard kiest in 2023 één hoofddoel uit en geeft meteen prijs wanneer die beslissing bekendgemaakt wordt

Vingegaard kiest in 2023 één hoofddoel uit en geeft meteen prijs wanneer die beslissing bekendgemaakt wordt

Was de halve wielerwereld donderdag present in Parijs voor de presentatie van de Tour de France 2023, de winnaar van de Ronde van Frankrijk 2022 ontbrak. Jonas Vingegaard is namelijk in Singapore voor een criterium van de ASO, waar hij zaterdag enkele vragen van de pers beantwoorde.

Net zoals Remco Evenepoel ontkomt Vingegaard niet aan de vraag 'Giro of Tour?', waarop hij het volgende antwoord klaar had tegenover het Australische RIDE Media. 'Voor nu moet ik er één kiezen. Misschien dat ik in de toekomst Giro én Tour ga doen, maar op dit moment is het zaak om er één te kiezen. Die beslissing maken we met de ploeg en dat gaan we doen op het trainingskamp in december', geeft de kopman van Jumbo-Visma aan.

'Dan gaan we erover praten en maken we het plan', vervolgt Vingegaard. 'We gaan het zien. Het gaat erom wat de ploeg wil en wat wij willen', doelt hij op zijn entourage en persoonlijke voorkeuren. 'Als in een grote wens zou hebben om de Giro te doen, dan zou de ploeg daar ook naar luisteren.' Voorlopig wijst echter alles in de richting van de Tour de France, waar Vingegaard zijn titel graag wil verdedigen.

Vingegaard wil zelf dolgraag naar Tour de France in 2023

'Ik kijk nu al naar volgend jaar', liet hij in een eerder interview weten. 'Ik wil bijvoorbeeld echt niet ziek worden na Luik-Bastenaken-Luik en zo de voorbereiding op de Tour vertragen. We hebben nog geen definitieve plannen gemaakt, maar het idee is om weer naar de Tour te gaan. Ik zou verbaasd zijn als dat niet het plan was. Ik ben titelverdediger en klaar voor de uitdaging.'

Sportief directeur Merijn Zeeman gaf nog geen garanties. 'Ik heb gelezen dat hij dat zelf heel graag wil, dus ik ga hier niet zeggen dat die kans heel klein is. We willen die wedstrijd dolgraag nog een keer winnen en de komende jaren zoveel mogelijk winnen. Jonas heeft aangetoond dat hij de beste, maar of hij definitief gaat, is echt voor later.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws