Vingegaard tevreden met negende plaats in tijdrit: 'Korte tijdritten liggen mij niet zo goed' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard tevreden met negende plaats in tijdrit: 'Korte tijdritten liggen mij niet zo goed'

Vingegaard tevreden met negende plaats in tijdrit: 'Korte tijdritten liggen mij niet zo goed'

Jonas Vingegaard eindigde de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland op een negende plaats, op twintig seconden van zijn ploegmaat Primoz Roglic. De Deense klimmer is tevreden met zijn prestatie, zo laat hij weten aan Cycling Pro Net.

'Het was heel zwaar, maar ik kan tevreden zijn met hoe het ging', zo opent Vingegaard. 'Ik denk dat ik een goede tijdrit heb gereden. Korte tijdritten liggen mij sowieso niet zo goed als de langere tijdritten, dus ik ben eigenlijk wel blij met hoe het ging.' Het parcours was zeer technisch. Heeft de renner van Jumbo-Visma risico's genomen? 'Ik heb vooral heel goed verkend. Ik ben hier al een week en had de afdaling al een paar keer gedaan. Ik kende elke bocht, dat helpt wel.'

Vingegaard en Roglic voor klassement Jumbo-Visma

In 2021 eindigden Roglic en Vingegaard één en twee in het algemeen klassement van de Spaanse rittenkoers. Is het weer het plan om met twee voor het algemeen klassement te gaan? 'Het maakt niet uit of het nu met Primoz (Roglic, red.) of mezelf is, zolang we maar een goed resultaat rijden', zo antwoordt de Deen diplomatisch.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws