Visbeek: ‘Meintjes is het type renner dat Circus-Wanty Gobert zoekt’ Wielrennen
Wielrennen

Visbeek: ‘Meintjes is het type renner dat Circus-Wanty Gobert zoekt’

Visbeek: ‘Meintjes is het type renner dat Circus-Wanty Gobert zoekt’

Aike Visbeek, de nieuwe performance directeur van Circus-Wanty Gobert, blikt vooruit op het volgend seizoen. ‘De grootste uitdagingen worden de overgang van procontinentale ploeg naar WorldTour-ploeg en het meedoen in die grote rondes’, vertelt hij aan Cyclingnews.

Circus-Wanty Gobert, dat de WorldTour-licentie van CCC Team overneemt, heeft zich reeds versterkt met renners als Jonas Koch, Jan Hirt en Georg Zimmermann. Daarnaast wordt NTT Pro Cycling-renner Louis Meintjes gelinkt aan Circus-Wanty Gobert. Visbeek vertelt dat Meintjes ‘absoluut het type renner is waar de ploeg naar op zoek is.’ Daarnaast heeft hij bevestigd dat er renners van SEG Cycling Academy naar Circus-Wanty Gobert zullen trekken, de ploeg waar Visbeek eerder werkzaam was als teammanager.

Visbeek geeft aan dat hij voor een grote uitdaging staat. ‘Aan de ene kant heb je behoefte aan renners die kunnen groeien binnen het team, maar aan de andere kant wil je ook ervaren WorldTour-renners’, vertelt hij. ‘Prioriteit is nu om renners aan te trekken die grote rondes kunnen rijden, want we moeten ons team versterken. We zijn vooral op zoek naar klimmers, zodat we een grotere rol in de grote rondes kunnen spelen.’

Visbeek: 'Hoop op een aantal top tien-noteringen in klassiekers'

Naast de grote rondes kijkt Visbeek ook naar de klassiekers. Daarin hoopt hij als team ook een belangrijke rol te kunnen spelen. ‘Ik hoop dat we in de klassiekers een aantal top tien-noteringen kunnen behalen. Daarna streven we naar een etappeoverwinning in een grote ronde', besluit hij zijn verhaal. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws