Visbeek moest 'twee dagen hard nadenken' toen mogelijkheid 'killer' Rui Costa voorbij kwam Wielrennen
Wielrennen

Visbeek moest 'twee dagen hard nadenken' toen mogelijkheid 'killer' Rui Costa voorbij kwam

Visbeek moest 'twee dagen hard nadenken' toen mogelijkheid 'killer' Rui Costa voorbij kwam

Of hij een glazen bol heeft, weten wij niet. Maar feit is dat Aike Visbeek en Intermarché-Circus Wanty de Portugese ex-wereldkampioen Rui Costa weer helemaal hebben doen opleven. Na twee jaar droogte staat de teller in 2023 alweer op drie zeges.

In de Leiderstrui sprak Visbeek uitgebreid op de teampresentatie van Intermarché-Circus-Wanty, waar we aanstipten dat de aankondiging van de transfer van Costa voor ons een heel grote verrassing was. 'Ik zal je eerlijk zeggen: voor mij was het ook een grote verrassing', reageerde de Nederlander daarop. 'Ik heb er twee dagen hard over nagedacht en toen heb ik tegen Jean François Bourlart gezegd: ik denk eigenlijk dat het heel goed kan passen.’

Visbeek schetste het karakter van Costa, nog voor hij na twee jaar zonder overwinningen ook maar één kilometer voor zijn nieuwe ploeg gereden had. ‘Als je het profiel van Rui bekijkt, zie je ook de killersmentaliteit die hij heeft. Hoe creëer je een situatie waarin je kan killen? Zo’n karakter kunnen we in onze Ardennen-ploeg gebruiken', stelt de man achter het succes van de Belgische ploeg.

Visbeek moest 'twee dagen hard nadenken' toen mogelijkheid 'killer' Rui Costa voorbij kwam

Visbeek stelt dat Costa nog paar jaar wil knallen

‘We willen met hem ook een ervaren man naast Lorenzo Rota zetten', ging Visbeek verder.'Ik denk dat Lorenzo nog een mooie stap kan zetten, daar heeft Costa de grinta voor. Lorenzo was ook een renner die heel erg zoekende is met alles, maar nu vindt hij iemand die heel rustig zijn dingen doet', waarmee hij doelt op de ervaring die Costa als ex-wereldkampioen en onder meer drievoudig winnaar van de Ronde van Zwitserland heeft.

Costa had meerdere aanbiedingen, maar wilde per se naar de formatie van onder meer Biniam Girmay. ‘Hij ziet heel goed waar we mee bezig zijn en hij wil heel graag nog een paar jaar knallen. Terwijl hij bijvoorbeeld ook bij UAE kon blijven', aldus Visbeek over de winnaar van de Ronde van Valencia. 'Of we hem ook weer mogen verwachten in de grote rondes? Ik denk vooral in de rittenkoers van één week.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Woensdag lees je een uitgebreid interview met Aike Visbeek op onze website.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news