Visma | Lease a Bike denkt goed op de zaken vooruit in Australië: 'Dan kun je maar beter vrij kort finishen' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike denkt goed op de zaken vooruit in Australië: 'Dan kun je maar beter vrij kort finishen'

Visma | Lease a Bike denkt goed op de zaken vooruit in Australië: 'Dan kun je maar beter vrij kort finishen'

Visma | Lease a Bike en kopman Milan Vader kwamen de derde rit van de Tour Down Under zonder kleerscheuren door. Dat is al een zegen voor de Nederlandse formatie, daar het zonder spurter naar Australië is afgereisd en bij concurrent Luke Plapp (Jayco AlUla) donderdag nog maar eens zag hoe een klassement ook zo om zeep kan zijn.

Ploegleider Addy Engels doet namens de ploeg zijn verhaal via de communicatiekanalen van de ploeg. 'De serieuze valpartij van een paar renners liet wel zien hoe hectisch het was in de finale', doelt hij op de mannen van Astana en het grootste slachtoffer, Plapp. De klassementsfavoriet verloor heel wat huid en tien minuten. 'Maar onze renners zeiden na afloop dat het allemaal vrij aardig gelukt was. Gelukkig zijn wij uit de problemen gebleven en goed gefinisht.'

Vader elke dag kort in de dag uitslag: 'Dat is voor Milan van belang'

Vader was de beste renner van de ploeg op plek vijftien, nadat hij in de eerdere ritten ook al telkens kort eindigde. Daar heeft Engels een plausibele verklaring voor. 'Het doel is niet om ons te mengen in de sprint, maar voor Milan is het wel van belang dat hij iedere dag zo kort mogelijk eindigt. Als er uiteindelijk in het eindklassement weinig tijdverschillen zijn, tellen de resultaten van de etappes en dan kun je maar beter vrij kort achter de dagwinnaar finishen', stelt de dus goed voorbereide ploegleider.

De Tour Down Under is inmiddels op de helft en dus maakt hij nog eens de balans op na drie dagen. 'We zijn tot nu toe drie keer met een hele grote groep naar de meet gereden. Dat zijn moeilijke dagen voor ons om iets uit te richten, omdat we hier natuurlijk geen pure sprinter bij ons hebben. Het doel is om met Milan een zo goed mogelijk klassement te rijden. We moeten zorgen dat we in het weekend sterk voor de dag komen', kijkt de coach alvast vooruit naar de ritten richting Willunga Hill (zaterdag) en Mount Lofty (zondag), de voor de algemene rangschikking cruciale ritten.

In het klassement staat Vader nu vijftiende, met elf seconden achterstand op leider Isaac del Toro van UAE-Team Emirates. Koen Bouwman en Bart Lemmen staan ook in dezelfde tijd als de Zeeuw.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news