🎥 Luke Plapp van top tot teen geschaafd na val in Tour Down Under: Aussie verliest 10 minuten en klassement Wielrennen
Wielrennen

🎥 Luke Plapp van top tot teen geschaafd na val in Tour Down Under: Aussie verliest 10 minuten en klassement

🎥 Luke Plapp van top tot teen geschaafd na val in Tour Down Under: Aussie verliest 10 minuten en klassement

Luke Plapp toonde in de tweede rit van de Tour Down Under nog dat hij bergop vermoedelijk over de beste benen beschikte, maar moet één dag later tot de conclusie komen dat hij de Australische rittenkoers niet zal gaan winnen. De Aussie van Jayco-AlUla kwam hard ten val, verloor tien minuten en zodoende zijn goede positie in de algemene rangschikking.

Plapp, die als kersvers Australisch kampioen écht zijn zinnen had gezet op het eindklassement van de WorldTour-wedstrijd in eigen land, kwam op dertien kilometer van de finish in de door Sam Welsford gewonnen derde rit hard ten val. Ook Astana-coureurs Michele Gazzoli, Samuele Battistella en Cristian Scaroni gingen met hem tegen de grond.

De Australiër stapte gedesillusioneerd nog wel op zijn fiets, met een volledig geschaafde rug en bil. Aanstalten maken om terug te keren bij het peloton deed hij niet meer, waardoor het eindverdict in Campbelltown 9.53 minuut tijdsverlies was. Direct na de aankomst werd hij opgevangen door een medisch team, om de precieze verwondingen onder de loep te nemen. Daar kwam uiteindelijk het volgende statement over naar buiten: 'Luke heeft veel oppervlakkige wonden, een gezwollen elleboog en een pijnlijke enkel. We zullen hem in de nacht in de gaten houden en voor aanvang van de volgende rit een nieuwe beoordeling maken.'

Ewan vierde namens Jayco AlUla: 'Iedereen wil in wiel van Welsford zitten'

Caleb Ewan eindigde als vierde namens Jayco AlUla. 'Het was heel hectisch, dus ook zeer lastig om je positie te houden. Jammer genoeg verloren we Luke, waardoor we met slechts drie man over waren voor de lead-out. Ik zat uiteindelijk in het wiel van Welsford met nog één kilometer te gaan, maar dat was tevens de plek waar alle andere sprinters wilden zitten.'

'Het was een grote chaos, waardoor ik op het moment dat ik wilde aanzetten ook een beetje gevangen zat. Zo werd het een average sprint, en daar ben ik toch wel wat teleurgesteld mee. Al voelde ik mij wel al beter', concludeerde de voor de Tour Down Under ziek geworden sprinter tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws