Samen in Tignes! Visma | Lease a Bike maakt ambities duidelijk en zet in op tandem Van Aert-Vingegaard in Tour Wielrennen
Wielrennen

Samen in Tignes! Visma | Lease a Bike maakt ambities duidelijk en zet in op tandem Van Aert-Vingegaard in Tour

Samen in Tignes! Visma | Lease a Bike maakt ambities duidelijk en zet in op tandem Van Aert-Vingegaard in Tour

Wout van Aert reist zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard aankomende zondag achterna richting Tignes. Dat meldt HLN donderdagochtend. De Belgische alleskunner van Visma | Lease a Bike, die afgelopen week zijn rentree maakte in de Ronde van Noorwegen, wordt met man en macht klaargestoomd voor de Tour de France. Het was oorspronkelijk nooit het idee om de Tour te rijden, maar door het grillige jaar van de ploeg wordt nu toch gepoogd het gekwetste duo samen in topvorm aan de start in Florence te krijgen.

Vingegaard trainde lang thuis in Denemarken en knapte daar goed op. Inmiddels zit de Deen al twee dagen in Tignes, de plek waar de Nederlandse ploeg heel vaak naartoe trekt als het om hoogtestages gaat. 'onas trainde eerst in Denemarken, trok dan op stage naar Mallorca en is nu in Tignes om een volgende stap te zetten in zijn revalidatieproces', vertelt oud-Eurosportcommentator en inmiddels woordvoerder van de ploeg Sander Kleikers.

Hoogtestage betekent nog niets: 'We kunnen het over twee weken beslissen''

Uiteraard bekijkt de gehele wielerwereld met argusogen of het zal lukken om Vingegaard met succes klaar te stomen voor de Tour. In dat geval zal hij dus vergezeld moeten worden door Van Aert. De Belg gaat mee naar Tignes, met de intentie om ook de Franse drieweekse te halen. Dat betekent echter nog niet dat het duo sowieso de Tour rijdt. Dat hangt af van de komende weken. 'Uiteraard wil Jonas de Tour rijden, maar op dit moment kunnen we dat nog niet beslissen.'

'Dat zal pas over twee weken zijn, wanneer we een beter zicht hebben op de fysieke paraatheid van Wout én Jonas', concludeert Kleikers. Maar de intenties zijn dus duidelijk: Visma | Lease a Bike wil Van Aert opstellen in de Tour. Hoe de fysieke vorm van beide mannen is en of dat genoeg zal zijn om het sterke UAE Team Emirates weerwerk te bieden, zal nog moeten blijken.

Vingegaard geeft - goed ingepakt - teken van leven vanuit de Franse hoogte

Op dezelfde ochtend liet Vingegaard van zich horen vanuit het Franse Tignes. Visma | Lease a Bike deelde een foto van een goedgemutste kopman. Goed ingepakt, met handschoenen, overschoenen, lange broek én jas werkte de Deense tweevoudige Tourwinnaar een training af. Vingegaard geeft geen acte de présence in de Dauphiné vanaf zondag, waar concurrenten Primoz Roglic en Remco Evenepoel wel deelnemen. Topfavoriet voor de Tourzege - Tadej Pogacar - is vanaf volgende week ook op hoogtestage.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news