Visma | Lease a Bike-talent Tijmen Graat mag seizoen aanvangen namens proftak Nederlandse ploeg Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike-talent Tijmen Graat mag seizoen aanvangen namens proftak Nederlandse ploeg

Visma | Lease a Bike-talent Tijmen Graat mag seizoen aanvangen namens proftak Nederlandse ploeg

Tijmen Graat, lid van het Visma | Lease a Bike Development Team, zal zijn jaar met de profploeg aanvangen in Gran Camino. Dat heeft de klimmer, die vanaf 2025 sowieso aansluit bij de WorldTour-ploeg laten weten op zijn Instagram.

De uit Maashees afkomstige renner werkte de afgelopen tijd de nodige trainingen af in Spanje, waar hij ook meermaals op pad ging met Visma | Lease a Bike-Belgen Wout van Aert en Tiesj Benoot. Kopman Van Aert spendeerde er zelfs een lollige Strava-titel aan. 'Tijmen meermaals op de rooster gelegd, maar hij blijkt over een stevige ruggengraat te beschikken', dolde hij met een verwijzing naar de achternaam van de Nederlander.

Graat in Gran Camino onderdeel van sterke ploeg Visma | Lease a Bike

In Gran Camino zal Graat onderdeel zijn van een sterke Visma | Lease a Bike-ploeg, want ook Jonas Vingegaard, Wilco Kelderman, Ben Tulett, Johannes Staune-Mitet en Cian Uijtdebroeks reizen namens de Nederlandse ploeg normaliter af naar Spanje. Eigenlijk mocht Graat vorig seizoen ook al met de proftak mee voor die koers, maar dat ging naar eigen zeggen destijds 'om bepaalde redenen' niet door.

Hij zit pas sinds 2019 - door toeval na het oplopen van een blessure met voetbal - actief op de fiets, maar deed zichzelf al meermaals verbazen. Zo won hij afgelopen seizoen al het eindklassement in de Kroatische rittenkoers Istrian Spring Trophy en de Italiaanse eendagskoers GP Pacio del Recioto, terwijl hij ook negende werd in de Baby Giro en dertiende in de Tour de l'Avenir. Namens de profploeg van (toen nog) Jumbo-Visma werd hij ook nog eens elfde in de Wielerweek van Coppi e Bartali en vijfde in de Ronde van Tsjechië, een notering die hij ook kon behalen in de Ronde van Lombardije voor beloften. Dit leverde hem dus een profcontract op, in ieder geval van 2025 tot en met 2027.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws