Laurens ten Dam waagt zich aan zijn meest bizarre graveluitdaging ooit: dit is zijn 2024-programma Gravel
Gravel

Laurens ten Dam waagt zich aan zijn meest bizarre graveluitdaging ooit: dit is zijn 2024-programma

Laurens ten Dam waagt zich aan zijn meest bizarre graveluitdaging ooit: dit is zijn 2024-programma

Laurens ten Dam heeft op Instagram zijn programma voor 2024 bekendgemaakt. Hét Nederlandse gezicht van het gravelen begint in februari in Colombia en werkt tot en met oktober in ieder geval negen wedstrijden af, al laat hij zich ook zien bij meerdere gravelevemenenten.

Ten Dam begint op 11 februari in Colombia, met de zelfvoorzienende gravelkoers Transcordileras. Daar zal overigens ook Annemiek van Vleuten haar opwachting maken. Vervolgens doet Ten Dam het - racetechnisch althans - rustig aan, want op 7 april keert hij terug in de Woerthersee Gravel Race nabij het huis van Johnny Hoogerland. In eigen land werkt hij op 28 april vervolgens de gravelkoers van Valkenburg af, waarna hij de week nadien in Spanje start aan de Traka Girona.

Vervolgens volgt er een Amerikaans programma voor Ten Dam, met achtereenvolgens Gravel Locos en het officieuze WK, Unbound Gravel. Ten Dam doet deze wedstrijd al enkele jaren en deed ook meermaals mee om de zege, maar wist de koers in Emporia nog niet te winnen.

Ten Dam waagt zich aan dolle uitdaging in Noord-Amerika

Amper twee weken na Unbound begint Ten Dam aan zijn zotste uitdaging van het jaar, de Tour Divide. Dit is niet zomaar een wedstrijd, maar een zogenoemde ultrarace. 4400 kilometer lang, van Canada naar Mexico, dwars door de Rocky Mountains, over amper begaanbare paden. Voormalig EF-prof Lachlan Morton realiseerde deze helse tocht vorig jaar in een recordtijd van 12 dagen, 12 uur en 21 minuten, wat hij vastlegde in een mooie YouTube-documentaire van meer dan één uur. Het kijken waard!

Gek is het niet dat we Ten Dam na die onderneming even niet in actie zien. In oktober doet hij wel het WK in Leuven, om één week later in Californië af te sluiten met Ranxo Gravel. Tussendoor toont hij zijn gezicht ook bij enkele evenementen, zoals je op onderstaande foto kan zien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws