Visma | Lease a Bike zag Tulett opgeven, maar kwam hectische rit in Baskenland heelhuids door: 'Zeer verraderlijk' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike zag Tulett opgeven, maar kwam hectische rit in Baskenland heelhuids door: 'Zeer verraderlijk'

Visma | Lease a Bike zag Tulett opgeven, maar kwam hectische rit in Baskenland heelhuids door: 'Zeer verraderlijk'

De derde etappe in de Ronde van het Baskenland werd gewonnen door Quinten Hermans, al werd diens zege ietwat overschaduwd door de vele valpartijen. Zo gingen topfavorieten als Juan Ayuso en Primoz Roglic keihard tegen de vlakte. Visma | Lease a Bike, de ploeg van topfavoriet Jonas Vingegaard, leek de hectische rit dan weer zonder kleerscheuren door te komen.

De zwart-gele formatie vatte gedurende de rit steeds attent post in de voorste regionen van het peloton, zo wordt ook geschreven op de ploegsite. De killer bees passeerden uiteindelijk allen veilig de finishlijn, met Vingegaard zelf als best geklasseerde renner in de daguitslag (67ste).

Visma | Lease a Bike met goed gevoel naar muurtjesrit in Baskenland

'Dit was een zeer verraderlijke dag', duidt ploegleider Frans Maassen in datzelfde persbericht op de teamsite. Die dag begon voor ons in mineur, omdat Ben Tulett niet meer van start kon gaan. Dat gemis gaan we zeker voelen in het vervolg van deze koers.'

Volgens Maassen mag de Nederlandse WorldTour-formatie, die eerder die dag het vertrek van sportief directeur Merijn Zeeman officieel bekendmaakte, zich in de handen wrijven dat het de dag goed is doorgekomen. 'Gezien de nodige valpartijen mogen we ons gelukkig prijzen dat we zonder kleerscheuren aan de finish zijn gekomen. We sluiten deze etappe dus uiteindelijk met een goed gevoel af en kijken als ploeg zijnde uit naar de dag van morgen.' En met morgen doelt de Limburger op etappe vier, waar er flink wat hoogtemeters op de rol staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws