Vluchter Bonneu triomfeert in derde rit Tour of Britain: 'Ik ging eigenlijk voor de bergtrui' Wielrennen
Wielrennen

Vluchter Bonneu triomfeert in derde rit Tour of Britain: 'Ik ging eigenlijk voor de bergtrui'

Vluchter Bonneu triomfeert in derde rit Tour of Britain: 'Ik ging eigenlijk voor de bergtrui'

Kamiel Bonneau (Sport Vlaanderen-Baloise) verraste in de derde etappe van de Tour of Britain met een overwinning vanuit de vroege vlucht. Met een aanval in de laatste kilometer verraste hij zijn medevluchters en reed hij solo naar de overwinning. In een regenend Sunderland bleef hij Benjamin Perry en Alexandar Richardson voor en dat stemt de Belg tot grote tevredenheid. 'Ik voel me geweldig', zo laat hij horen in het flashinterview.

'Ik zag het bord van de 500 meter en besloot om te gaan', aldus de 23-jarige Waal tijdens het analyseren van de laatste kilometer. 'Ik hoopte dat de rest ging twijfelen en dat deden ze ook een beetje. Het was goed voor mij dat het een stukje bergop liep, want ik was iets sterker. 500 meter voelt dan wel erg lang aan', vervolgt hij lachend.

'Met nog 150 meter te gaan moest ik eigenlijk even gaan zitten. Maar toen dacht ik: nee, blijven gaan! Op 50 meter van de finish zag ik niemand meer in de buurt en wist ik dat ik de overwinning binnen had', reflecteert hij zijn laatste kilometer in Sunderland.

Paasschens en Perry wilden zich eigenlijk laten uitzakken na de derde tussensprint 

Het is al weer de tweede zege van Bonneu dit seizoen, die in augustus ook een etappe in de Sazka Tour in Tsjechië op zijn naam wist te schrijven. Waar hij in Tsjechië de sprint van de kopgroep wist te winnen, deed hij dat nu solo. Het duurde echter wel even vooraleer de kopgroep gevormd was. Ook toen de vlucht van de dag eenmaal vertrokken was, was er alsnog de nodige frictie te bespeuren binnen het leiderskwartet.

'Mathijs Paasschens en Perry stonden op veertien seconden van de leiderstrui in het algemeen klassement. Zij waren met elkaar aan het overleggen wie welke bonificatieseconden onderweg mocht oprapen', aldus Bonneu. 'Die andere jongen van Saint Piran, Richardson, probeerde hen juist wat te kalmeren. Ik vroeg op mijn beurt weer of ik de bergpunten mocht hebben, want ik ging er niet vanuit dat we het tot de finish zouden volhouden. Dit vonden ze allemaal goed. Uiteindelijk werden we het over alles eens', stelt hij glimlachend.

'Paasschens en Perry zeiden dat ze zich naar het peloton zouden laten uitzakken na de derde tussensprint. Maar toen hadden we opeens nog bijna vijf minuten voorsprong en zagen zij in dat we echt een kans hadden om tot in de finale voorop te blijven. En dat deden we!' sluit Bonneu af. Morgen gaat de Tour of Britain verder met een heuveletappe door North Yorkshire.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws