Vroege vluchter Bonneu verrast het peloton in derde etappe Tour of Britain, Paasschens vierde Wielrennen
Wielrennen

Vroege vluchter Bonneu verrast het peloton in derde etappe Tour of Britain, Paasschens vierde

Vroege vluchter Bonneu verrast het peloton in derde etappe Tour of Britain, Paasschens vierde

Kamiel Bonneu heeft vanuit de vroege vlucht de derde etappe in de Tour of Britain gewonnen. De Belg van Sport Vlaanderen-Baloise reed in de laatste kilometer weg uit een kopgroep van vier renners en mocht de handen in de lucht steken. Nederlander Mathijs Paasschens werd vierde, Benjamin Perry is de nieuwe leider.

De derde etappe van de Tour of Britain kondigde zich aan als een rit voor de spurters. Op de eerste dag was de Australiër Corbin Strong de snelste in een sprint bergop, dinsdag mocht Cees Bol zegevieren na een prangende sprint met Jake Stewart.

Vier renners hadden wel zin in een dagje in de vlucht en reden na dertien kilometer weg uit het peloton. Paasschens, Alexandar Richardson, Perry en Bonneu fietsten al snel een voorsprong van maximaal drie minuten bij elkaar, op 45 kilometer van de aankomst stond het peloton zelfs al bijna vijf minuten in het krijt.

INEOS en Israel dragen de achtervolging, ook DSM helpt

In het peloton beseften ze dat ze in gang moesten schieten, wilden ze nog een kans maken op de ritzege. INEOS Grenadiers en Israel-Premier Tech sloegen de handen in elkaar en zetten zich op kop van het peloton. De vier vluchters moesten terrein prijsgeven, maar met nog zeventien kilometer te gaan hadden ze nog steeds een voorgifte van 2.15 minuten. Team DSM droomde van een tweede overwinning op rij van Bol en zette een mannetje bij.

Veel hielp het allemaal niet, want op tien kilometer van de meet bedroeg de achterstand van het peloton nog steeds 1.45 minuten. Vooraan begonnen ze al te dromen van de dagzege. Onder de gietende regen begonnen de vluchters in de laatste zeven kilometer wat naar elkaar te kijken, het peloton naderde tot op 1.20 minuten.

Vluchters beginnen te pokeren, peloton nadert snel

Richardson was de eerste die een poging waagde en versnelde op een oplopend stuk. Paasschens reageerde gezwind, maar dit kwam de samenwerking niet ten goede. Ook Bonneu probeerde het een keer, Paasschens besefte dat ze het tempo er niet teveel mochten laten uitgaan. Het peloton kwam zienderogen dichterbij, gaven de vluchters dit nog uit handen?

Het antwoord was neen. Bij het ingaan van de laatste kilometer hadden de vier nog een voorsprong van twintig seconden, genoeg om het aanstormende peloton voor te blijven. Op iets meer dan vijfhonderd meter van de meet versnelde Bonneu van achteraan de groep. Zijn drie medevluchters hadden geen antwoord op zijn versnelling en zagen de Belg de handen in de lucht steken.

Uitslag etappe 3 Tour of Britain 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws