Vollering heeft medelijden met Giro Rosa: 'Rensters moeten kiezen, je kunt niet beide rijden' Wielrennen
Wielrennen

Vollering heeft medelijden met Giro Rosa: 'Rensters moeten kiezen, je kunt niet beide rijden'

Vollering heeft medelijden met Giro Rosa: 'Rensters moeten kiezen, je kunt niet beide rijden'

Demi Vollering is heel blij dat er in 2022 eindelijk een Tour de France voor vrouwen wordt gereden. Tegelijkertijd heeft de Nederlandse renster van SD Worx medelijden met de Giro Rosa, die naar alle waarschijnlijkheid wordt overschaduwd door de Tour.

De Giro Rosa was jarenlang dé grote ronde voor vrouwen, vaak met enige overlap met de Tour de France. De Tour de France Femmes begint in 2022 op de dag dat de mannen Parijs binnen rijden. Vollering ziet de bui dan ook al hangen. 'Dan moeten rensters kiezen, want je kunt niet beide rondes rijden. En ja, ik hoop ook dat ik de Tour mag rijden', zo vertelt ze bij de NOS.

Daar baalt ze van, want de Giro Rosa stond jarenlang klaar voor de vrouwen. 'De Tour de France vond het nooit echt nodig om een vrouwenwedstrijd te organiseren. Maar de Giro was er wel altijd voor de vrouwen, en die valt nu een beetje in het niet. Dat is een beetje jammer.' Dat neemt overigens niet haar enthousiasme weg voor het Tourparcours, dat donderdag werd gepresenteerd. 'Een schitterend parcours, het wordt een mooi spektakel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws