Astana Qazaqstan bevestigt terugkeer van López voor 2022: 'Er is geen plek zoals thuis' Wielrennen
Wielrennen

Astana Qazaqstan bevestigt terugkeer van López voor 2022: 'Er is geen plek zoals thuis'

Astana Qazaqstan bevestigt terugkeer van López voor 2022: 'Er is geen plek zoals thuis'

Miguel Ángel López keert na een jaar terug bij Astana. De 27-jarige Colombiaan reed tot voor kort bij Movistar, verlengde daar zijn contract tot en met 2023, maar na een vete in de Vuelta a España was hij plots transfervrij. Met Alexandre Vinokourov terug aan het roer bij Astana, was één en één ook nu twee.

López en Movistar gingen per 1 oktober uit elkaar, nadat de klimmer uit onvrede over de tactiek was afgestapt in La Vuelta. Vinokourov keerde op zijn beurt juist terug bij Astana, nadat sponsor Premier Tech besloot er na dit jaar mee te stoppen. Vinokourov en López werkten tussen 2015 en 2020 al zes jaar succesvol met elkaar samen.

De echte doorbraak van López kwam in 2017. Nadat hij in 2016 al de Ronde van Zwitserland en Milaan-Turijn had gewonnen, werd hij in de Vuelta a España van 2017 achtste, maar won hij bovenal twee ritten. In 2018 werd hij knap derde in zowel de Giro d'Italia als de Vuelta. In zijn eerste poging in de Tour de France in 2020 werd hij zesde en won hij ook een etappe. De teller in grote rondes staat momenteel op twee podiumplaatsen, vier ritzeges, zes keer top tien en drie jongerentruien.

López blijft politiek correct over jaar bij Movistar

'Terugkeren bij Astana is een terugkeer naar huis', zo zegt López, die voor twee jaar tekent. 'Als renner wil je vooruit en dus moet je soms nieuwe dingen proberen en nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat goede ervaringen en soms ook niet. Het belangrijkste is dat ik thuiskom bij de ploeg, die mij zoveel gegeven heeft. Ik ben er zeker van dat we nog meer mooie momenten kunnen beleven.' Vinokourov sluit zich daarbij aan: 'Miguel Ángel heeft afgelopen jaar veel ervaring opgedaan en dat zal hem helpen in zijn ontwikkeling. Hij heeft bewezen dat hij nog steeds één van de sterkste renners in de wereld is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws