Vollering niet te houden: Nederlandse wint na eerste ook tweede rit in Baskenland Wielrennen
Wielrennen

Vollering niet te houden: Nederlandse wint na eerste ook tweede rit in Baskenland

Vollering niet te houden: Nederlandse wint na eerste ook tweede rit in Baskenland

Demi Vollering heeft haar slag geslagen in rit twee van de Ronde van het Baskenland voor vrouwen. De Nederlandse van SD Worx won ook al op dag één.

De tweede etappe van de Ronde van het Baskenland voerde rondom de plaats Mallabia, waar de rensters andermaal een heuvelachtig parcours te wachten stond. Hier werd vanaf het begin van de rit gretig gebruik van gemaakt; de aanvallen volgden elkaar in rap tempo op.

Uiteindelijk kregen vijf dames de gewenste ruimte: Sheyla Gutierrez (Movistar), Marta Jaskulska (LIV), Anastasia Carbonari (Valcar), Tatiana Guderzo (Top Girls) en Yuliia Biriukova (Arkeá) pakten zo'n minuut, maar moesten daar ook hard voor werken.

Vollering wacht niet

Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo) en Nina Buysman (Human Powered Health) gingen in de achtervolging op de koploopsters en maakten met nog zo'n veertig kilometer voor de boeg de aansluiting. In het peloton zogrde Canyon-SRAM ervoor dat de voorsprong niet boven de minuut uit zou komen.

Net voor de voet van de laatste beklimming werden de vluchters weer bijgehaald, waardoor we met een compact peloton aan de Karabieta begonnen. Dit was niet voor lang, want Vollering plaatste haar versnelling gelijk aan de voet. Hier waren de stijgingspercentages het hoogst en leende het zich dus ook het meest tot een aanval.

Vollering kwam niet direct weg, mede doordat Cavalli haar op de hielen zat. Ploeggenotes als Moolman en Fisher-Black deelden vervolgens ook speldenprikjes uit, alvorens de grote aanval van Vollering kwam. Solo wegkomen lukte echter niet, enkele vrouwen hielden haar wiel. In de sprint van dit selecte groepje hield Vollering vervolgens Cavalli en Olivia Baril af.

Uitslag etappe 2 Ronde van het Baskenland vrouwen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws