Vollering rijdt sterke proloog in Festival Elsy Jacobs, maar moet zege aan Henderson laten Wielrennen
Wielrennen

Vollering rijdt sterke proloog in Festival Elsy Jacobs, maar moet zege aan Henderson laten

Vollering rijdt sterke proloog in Festival Elsy Jacobs, maar moet zege aan Henderson laten

Anna Henderson heeft de proloog in het Festival Elsy Jacobs weten te winnen. De renster van Jumbo-Visma was nipt sneller dan Demi Vollering.

De Festival Elsy Jacobs trapte af met een ultrakorte proloog van slechts 2,2 kilometer. Hierin was het al snel Silvia Persico die de snelste tijd neerzette. De Italiaanse, bij ons vooral bekend als veldrijdster, knalde in een tijd van 3.13 minuten naar de finish. Veel rensters beten zich stuk op de tijd van de renster, tot Karlijn Swinkels aan de eindstreep kwam. De Nederlandse klokte exact dezelfde tijd als Persico. Hoewel de tijdswaarneming moeite had om te achterhalen wie van de twee de snelste was, bleek uiteindelijk Persico toch zes honderdsten rapper.

Thuisrijdster Christine Majerus wist niet aan de tijd van Persico te komen, waardoor de Italiaanse voorzichtig mocht beginnen te hopen op een mooie zege. Zij werd echter hard uit haar droom geholpen door een knaltijd van Anna Henderson. De Brits kampioene tijdrijden reed in één keer vier seconden sneller dan de toptijd van Persico.

Op dat moment was er nog maar één renster die sneller kon rijden dan Henderson: Vollering, die op het laatste moment was toegevoegd aan de startlijst. Hoewel de Nederlandse een prima tijdrit reed, kon ze niet aan de tijd van Henderson komen. Zij finishte op de tweede plek in de daguitslag.

Snel meer.

Uitslag proloog Festival Elsy Jacobs 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws