Patrick Bevin wint met goed getimede sprint derde etappe Ronde van Romandië Wielrennen
Wielrennen

Patrick Bevin wint met goed getimede sprint derde etappe Ronde van Romandië

Patrick Bevin wint met goed getimede sprint derde etappe Ronde van Romandië

Patrick Bevin heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De heuvelachtige etappe werd beslist in een sprint van een uitgedund peloton. Daarin was de Nieuw-Zeelander van Israel-Premier Tech ongenaakbaar. Rohan Dennis behield de leiding in het algemeen klassement en liep dankzij de bonificaties van de derde plek zelfs nog uit op zijn concurrenten.

De derde etappe in de Ronde van Romandië was er een die op papier uiterst interessant leek voor de vluchters. Dat hadden ervaringsdeskundigen Nans Peters (AG2R), Krists Neilands (Israel) en Rémi Cavagna (Quick Step) dan ook goed in hun hoofd geknoopt. Het sterke trio vormde de vlucht van de dag, maar had ongetwijfeld gehoopt op wat meer ondersteuning. Met zijn drieën werd het erg lastig om uit handen van het peloton te blijven.

Jumbo-Visma en INEOS controleren

In het peloton nam Jumbo-Visma gedurende de dag het heft in handen. Onder meer Timo Roosen, Michel Hessmann en Gijs Leemreize vervulden hun taken voor klassementsleider Rohan Dennis. De mannen zorgden ervoor dat de koplopers uiteindelijk niet meer dan vier minuten te pakken kregen. Later in de rit deden deden ook de renners van INEOS Grenadiers een duit in het zakje. Er moest op dat moment echter nog wel ruim vijftig kilometer gekoerst worden.

Door de hulp van de Britse ploeg begon de voorsprong gestaag terug te lopen. Met nog dertig kilometer te gaan voerde INEOS het tempo nog verder op, waarna de voorsprong van de drie vluchters snel terugliep. Op twintig kilometer van de finish werden Neilands en Peters als eerste ingelopen. Cavagna volgde een paar kilometer verder.

Weinig aanvallen in finale, Zwitsers tonen zich

Op de eerste van de laatste twee beklimmingen in de finale, Dompierre (3,6 km aan vijf procent), bleven aanvallen uit. Vervolgens was het de beurt aan de Sédeilles (4,5 km aan 4,4 procent), die vooral in de eerste kilometer een steil gedeelte kende. Ook hier bleven aanvallen uit. Het was Steven Kruijswijk die namens Jumbo-Visma het tempo bepaalde. Ondanks het uitblijven van aanvallen moesten veel renners onder het hoge tempo lossen.

Op de top van de Sédeilles kwamen dan wat aanvallen. Carlos Verona van Movistar was het meest succesvol. Hij sloeg een gat van tien seconden naar het uitgedunde peloton. Daar was het wederom INEOS dat controleerde in functie van Hayter, die de proloog en de tweede etappe al gewonnen had. Verona werd intussen weer ingelopen. Dat was het signaal voor nieuwe aanvallen. Op een hellend stuk trok eerst Gino Mäder door, waarna even later Marc Hirschi versnelde. De rest sloot echter vrij makkelijk weer aan.

De laatste zes kilometer gingen vervolgens in razende vaart over dalende wegen. En net als in de tweede etappe leek ook de derde etappe te worden beslist in een sprint, al was de groep dit keer een stuk kleiner. Rein Taaramäe van Intermarché-Wanty-Gobert probeerde de sprint nog te ontlopen. In de laatste kilometer werd hij echter ingelopen. Vervolgens probeerde Mauro Schmid het. Hayter sprong gelijk naar zijn wiel. Patrick Bevin ging daarna gelijk de sprint aan en won dankzij een sterke timing met overmacht. Dennis werd nog knap derde en pakte zo nog belangrijke bonificatieseconden.

Uitslag etappe 3 Ronde van Romandië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws