Voorbeschouwing Binche-Chimay-Binche 2021 | Jakobsen op herhaling in zware omstandigheden? Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Binche-Chimay-Binche 2021 | Jakobsen op herhaling in zware omstandigheden?

Voorbeschouwing Binche-Chimay-Binche 2021 | Jakobsen op herhaling in zware omstandigheden?

Tussen al het Italiaanse en Franse geweld door wordt er ook in België zo nu en dan nog een mooie koers georganiseerd. Binche-Chimay-Binche is dinsdag de volgende in de rij, waar In de Leiderstrui maar al te graag op vooruitblikt.

Na er een jaar tussenuit te zijn geweest op de mondiale wielerkalender wordt Binche-Chimay-Binche in 2021 gewoon weer georganiseerd. Zodoende is Tom Van Asbroek in 2019 nog altijd de laatste winnaar van de semi-klassieker, die in 2018 voor het laatst door een Nederlander werd gewonnen. Toentertijd was Danny van Poppel de snelste.

De jaren voordien zien we dat meerdere snelle mannen de erelijst kleuren, maar dat ook mannen als Zdenek Stybar succesvol zijn geweest. Kijkend naar het deelnemerslijst van dit jaar rekenen we echter weer op een spurt.

Laatste winnaars Binche-Chimay-Binche

2020 Niet verreden
2019 Tom Van Asbroeck
2018 Danny van Poppel
2017 Jasper De Buyst
2016 Arnaud Démare
2015 Ramon Sinkeldam
2014 Zdenek Stybar
2013 Reinardt Janse van Rensburg
2012 Adam Blythe
2011 Rüdiger Selig

Parcours, weer en tijden Binche-Chimay-Binche 2021

Voorbeschouwing Binche-Chimay-Binche 2021 | Jakobsen op herhaling in zware omstandigheden?

De eendagswedstrijd doet het met vrijwel hetzelfde parcours als in 2019, toen Tom Van Asbroek zegevierde. Dit betekent een relatief lange aanvangsfase, met onder meer de beklimming Petit Poggio, alvorens de schifting al dan niet gemaakt zal worden op het plaatselijke circuit in en rondom Binche, tevens de start- en finishplaats van deze wedstrijd zoals de naam al verraadt.

Deze ronde moet vijf keer bedwongen worden, waarvan de laatste keer tevens de definitieve finish van deze koers is. In die plaatselijke ronde vinden we één kasseistrook, maar dit is totaal niet te vergelijken met wat de renners dit weekend in Frankrijk voor de kiezen kregen. Ook ligt er nog een strook bergop, maar de aankomst ligt op een plat stuk weg.

Weer
Het belooft een natte en relatief koude dag te worden in Binche. De vrienden van Buienradar tonen ons dat het de hele dag gaat miezeren/regenen, wat de wedstrijd natuurlijk een stuk zwaarder maakt.

Tijden
Start: 11.30 uur
Finish: 17.00 uur

Favorieten Binche-Chimay-Binche 2021

Dé topfavoriet is zonder meer Fabio Jakobsen. De Nederlandse sprinter van Deceuninck-Quick-Step toonde in de Eurométropole Tour van vorige week hoe veel overschot hij had na een zware wedstrijd en legde er daar iedereen met gemak op. In Binche krijgt hij ook nog eens een indrukwekkende trein met zich mee, met onder meer Yves Lampaert en Alvaro José Hodeg.

De grote uitdager is Dylan Groenewegen. De man met de turbodijen heeft zijn vaste adjudanten aan zijn zijde in de personen van Mike Teunissen en Timo Roosen en kan daarnaast rekenen op tempobeulen Nathan Van Hooydonck en Jos van Emden.

Voorbeschouwing Binche-Chimay-Binche 2021 | Jakobsen op herhaling in zware omstandigheden?

Door de overmacht van deze twee spurters zijn er veel ploegen die op de aanval moeten spelen. Denk in dit scenario aan mannen als Greg Van Avermaet en Stan Dewulf (AG2R Citroën Team), Danny van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert), Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) en Anthony Turgis (TotalEnergies).

Verder kijken we door de verwachte weersomstandigheden ook naar de jongens uit het hoge Noorden van Europa. Rasmus Tiller (Uno-X) is in de wieg gelegd voor dit soort races, terwijl Mads Würtz Schmidt aan de zijde van titelverdediger Tom Van Asbroeck (Israel Start-Up Nation) ook voor een mooie verrassing kan zorgen. En wat kan Edvald Boasson Hagen op zijn oude dag nog?

TV Binche-Chimay-Binche 2021

Liefhebbers van de koers kunnen voor livebeelden inschakelen op Eurosport. De sportzender brengt vanaf 15.00 uur verslag uit op de Eurosport Player en Eurosport 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws