Voormalig DSM-toptalent Brenner verrast peloton met late uitval in Coppi e Bartali, Bouwman vierde Wielrennen
Wielrennen

Voormalig DSM-toptalent Brenner verrast peloton met late uitval in Coppi e Bartali, Bouwman vierde

Voormalig DSM-toptalent Brenner verrast peloton met late uitval in Coppi e Bartali, Bouwman vierde

Milaan-Sanremo mag dan achter de rug zijn, de koerstrein in Italië dendert gewoon voort. Dinsdag won Marco Brenner namens Tudor in Pesaro de 110 kilometer lange openingsrit van de Wielerweek van Coppi en Bartali. Koen Bouwman (Visma | Lease a Bike) werd vierde, Hartthijs de Vries (TDT-Unibet) vijfde.

Na de ploegenpresentatie op maandag kregen de coureurs op dag één van de wedstrijd, vernoemd naar de twee legendarische coureurs Fausto Coppi en Gino Bartali, een vrij korte etappe voor de kiezen. Zodoende duurde het ook vrij lang voordat er een kopgroep van de dag ontstond. James Whelan (Q36.5), Erik Fetter (Polti-Kometa), Luc Wirtgen (Tudor) en Manuele Tarozzi (VF Group-Bardiani) mochten uiteindelijk plaatsnemen in de succesvolle poging.

De voorsprong van het kwartet werd gereguleerd door de mannen van Visma | Lease a Bike, dat in Italië met een combinatie van youngsters en ervaren mannen vertrok. Vanuit de opleidingsploeg participeerden Menno Huising, Tijmen Graat en Darren van Bekkum bij de Nederlandse ploeg, dat voorin de grote groep geholpen werd door UAE-Team Emirates: het andere grote team aan het vertrek.

Brenner verrast WorldTour-ploegen met late uitval

Voorin hielden de mannen echter goed stand, waardoor er verdere medewerking nodig was vanuit het kamp van EF Education-EasyPost. Zij waren ervoor verantwoordelijk dat de kopgroep op vijftien kilometer van de meet werd ingerekend, waarna het spel op de wagen kwam te zitten. Een nieuwe schifting creëren leek echter niet mogelijk voor onder meer Johannes Staune-Mitter, daar het peloton bij het ingaan van de laatste tien kilometer nog vrij compact was.

Zodoende leek scenario één, een sprint met een vrij grote groep, toch werkelijkheid te worden. Visma | Lease a Bike controleerde de groep met onder meer Bouwman, al kwam er nog wel een aanval van een man van Tudor. Brenner nam zo een kleine voorsprong met nog luttele kilometers voor de boeg en hield dit met een zeer knappe inspanning vol tot de meet.

Uitslag etappe 1 Wielerweek van Coppi en Bartali 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws