Domper voor Visma | Lease a Bike en Laporte: Fransman heeft extra herstel nodig en start niet in E3 Wielrennen
Wielrennen

Domper voor Visma | Lease a Bike en Laporte: Fransman heeft extra herstel nodig en start niet in E3

Domper voor Visma | Lease a Bike en Laporte: Fransman heeft extra herstel nodig en start niet in E3

Visma | Lease a Bike moet het vrijdag in de E3 Saxo Classic rooien zonder Christophe Laporte. De Franse schaduwkopman van de Nederlandse ploeg werd op de dag van Milaan-Sanremo ziek en is daar nog niet voldoende van hersteld, geeft zijn ploeg mee.

Laporte, die goed voor de dag kwam in zowel het Openingsweekend als Strade Bianche, stond met hoge verwachtingen als kopman aan de start van Milaan-Sanremo. In La Primavera was hij echter één van de eersten die het peloton moest laten gaan op de Capi, waarmee wel duidelijk was dat hij wat onder de leden had in Italië.

Ploegleider Arthur van Dongen gaf na afloop tekst en uitleg tegenover deze website. 'Christophe voelde zich niet fit. Hij kon in de ochtend al wat minder eten dan normaal. 'Pijn in het lichaam', zei hij zelf, niet fit gewoon. Dan kom je te kort, zo simpel is het. Daarom moest hij lossen en dat gaf hij onderweg ook al wel aan', aldus de sportief directeur. 'Hij voelde zich deze week supergoed en hij gaf op training heel mooie signalen. Hij is er in de ochtend mee opgestaan, helaas. Het is nu afwachten of dat doorzet, of dat het alleen een minder dagje was.'

Kan Laporte Vlaamse titels verdedigen?

Dat doorzetten is - jammer genoeg voor de Fransman - dus een feit geworden. 'Christophe voelt zich nog altijd niet honderd procent nadat hij moest opgeven in Milaan-Sanremo. Hij zal wat extra tijd nemen om te herstellen en op die manier niet starten in de E3 Saxo Classic. We hopen hem terug te hebben voor de rest van de klassiekers', laat Visma | Lease a Bike dinsdag weten op de sociale kanalen. Laporte is de titelverdediger van Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen, de koersen die op de zondag en woensdag voor de Ronde van Vlaanderen verreden worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws