Vos slaat dubbelslag vanuit sterke kopgroep: 'Nooit gedacht dat wij weg zouden blijven' Wielrennen
Wielrennen

Vos slaat dubbelslag vanuit sterke kopgroep: 'Nooit gedacht dat wij weg zouden blijven'

Vos slaat dubbelslag vanuit sterke kopgroep: 'Nooit gedacht dat wij weg zouden blijven'

Zondag werd ze nipt tweede in de openingsetappe, maar maandag was het op dag twee van de Tour de France wél raak voor Marianne Vos. De renster van Team Jumbo-Visma spurtte vanuit de kopgroep naar de zege en legde daarmee eveneens beslag op de gele trui. In het flashinterview is Vos in haar nopjes.

De overwinning voelt voor Vos niet als revanche na haar tweede plek van zondag, zo legt ze uit. 'Het was gewoon een hele mooie dag. Ik wist dat ik gefocust, vooral in de laatste ronde. Daar werd het namelijk heel smal, terwijl ook de wind een rond speelde.' In de slotfase raakte Vos met enkele sterke dames weg, onder wie ook Elisa Balsamo, Kasia Niewiadoma en Elisa Longo Borghini. 'Ik had niet verwacht dat we weg zouden geraken en ook niet dat we weg zouden blijven', is ze verbaasd.

Toch gebeurde dat, waardoor Vos mee mocht gaan sprinten om de zege. Hoog schatte ze haar kansen echter niet in. 'Of ik er vertrouwen in had? Nee, helemaal niet. Natuurlijk deed ik mijn best om alles goed te doen, maar ik wist dat er enkele snellere dames bijzaten. Daarnaast was het een pittige finale, waardoor iedereen waarschijnlijk wel zware benen zou hebben. Ik wist dat ik het gewoon moest proberen en wel zou zien of het genoeg was. Toen Balsamo ging, was daar het moment om ook aan te gaan.'

Vos is ploeggenoten ongelofelijk dankbaar

Vos laat weten dat ze de overwinning mede dankzij haar teamgenoten heeft kunnen grijpen. 'Zondag hebben ze op de Champs-Élysées een perfecte lead-out neergezet, hier hebben ze me geweldig afgezet in de laatste ronde.' Of het de mooiste zege ooit is van de Brabantse? 'Voor nu zeker. Het is echt ongelofelijk. Natuurlijk hoopte ik me hier opnieuw te kunnen focussen, maar om hier te winnen is fantastisch. Ik ben mijn ploeg echt dankbaar.' Vos voert momenteel eveneens het algemeen klassement aan, waarin ze tien seconden voorsprong heeft op de nummer twee: Silvia Persico.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws