Eekhoff en Tusveld naar GP Québec voor Team DSM, Kragh Andersen en Bardet speerpunten Wielrennen
Wielrennen

Eekhoff en Tusveld naar GP Québec voor Team DSM, Kragh Andersen en Bardet speerpunten

Eekhoff en Tusveld naar GP Québec voor Team DSM, Kragh Andersen en Bardet speerpunten

Team DSM heeft zijn ploeg bekendgemaakt voor de GP Cycliste de Québec, die op vrijdag 9 september wordt verreden. De Nederlandse formatie heeft met Søren Kragh Andersen en Romain Bardet twee speerpunten in de selectie, ook Nederlanders Nils Eekhoff en Martijn Tusveld zijn van de partij. De ploeg laat weten ook in de Grand Prix de Montréal met dezelfde zeven renners aan te treden.

Voor zowel Eekhoff als Tusveld is het de eerste keer dat zij de Canadese eendagskoers zullen rijden. De 28-jarige Tusveld zal normaliter in dienst moeten rijden voor de kopmannen van de ploeg, terwijl Eekhoff een vrije rol zou kunnen krijgen. De ervaren troeven van de ploeg zullen Kragh Andersen en Bardet zijn. De laatstgenoemde werd al eens vijfde in de GP Montréal, de andere Canadese eendagskoers deze week.

Ploegleider Roberts: 'Normaal zal de race uitdraaien op een sprint met een uitgedund peloton'

De andere renners aan de start voor Team DSM zijn de Tsjech Pavel Brittner, de Fransman Romain Combaud en de Noor Andreas Leknessund. Ook de laatstgenoemde Leknessund kan mogelijk uitgespeeld worden in de finale: hij won dit jaar al een etappe in de Ronde van Zwitserland en een etappe en het eindklassement van de Tour of Norway.

'We kijken uit naar racen op Canadese grond na twee jaar niet hier gekoerst te kunnen hebben', zegt DSM-ploegleider Luke Roberts. 'De belangrijkste punten op de route zijn de korte maar krachtige hellingen op de tweede helft van de plaatselijke ronde - wat de punchers zal liggen. We hebben een sterk team wat ons meerdere opties zal geven; afhangend van hoe hard de koers gemaakt zal worden. Normaal gesproken zal de race uitdraaien op een sprint met een uitgedund peloton op de laatste oplopende strook.'

Selectie Team DSM GP Québec 2022

Søren Kragh Andersen

Romain Bardet
Pavel Bittner
Romain Combaud
Nils Eekhoff
Andreas Leknessund
Martijn Tusveld


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws