Vrouwenploeg Bizkaia-Durango moet roze tenue wijzigen na afkeuring UCI Wielrennen
Wielrennen

Vrouwenploeg Bizkaia-Durango moet roze tenue wijzigen na afkeuring UCI

Vrouwenploeg Bizkaia-Durango moet roze tenue wijzigen na afkeuring UCI

De UCI heeft ook het tenue van Bizkaia-Durango afgekeurd. Het roze tenue van deze ploeg zou te veel lijken op dat van de leidster in het UCI-klassement. De ploeg reageert teleurgesteld op het besluit van de wereldwielerbond.

'Op dit moment van ons voorseizoen hadden we graag ons nieuwe tenue voor 2022 laten zien', schrijft de ploeg in een statement. 'Maar helaas kunnen we dat nog niet.' Het team laat weten dat het roze tenue, waarmee de ploeg de afgelopen zes jaar rondreed is afgekeurd door de UCI: 'Ze hebben twee verschillende designs van ons tenue afgekeurd, omdat het te veel leek op dat van de leidster in de UCI Women's WorldTour.'

Bij Bizkaia-Durango moeten ze daarom op zoek gaan naar een alternatief: 'We weten nog niet of we onze kleur dit seizoen nog wel kunnen dragen, maar hopen binnenkort ook onze nieuwe outfit te kunnen presenteren.'

De afkeuring van de UCI is opvallend, omdat eerder ook al het tenue van Andy Schleck - CP NVST - Immo Losch werd afgewezen. De ploeg diende hetzelfde ontwerp in als een jaar eerder, maar moest terug naar de tekentafel omdat SD Worx en UAE Team Emirates al een soortgelijk tenue voor 2022 hadden gepresenteerd.

Lees meer over:
Vrouwenwielrennen Wielrennen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws