Vuelta a España passeert Uno-X, Caja Rural en Jetse Bols Burgos-BH voor enige twee wildcards in 2024 Wielrennen
Wielrennen

Vuelta a España passeert Uno-X, Caja Rural en Jetse Bols Burgos-BH voor enige twee wildcards in 2024

Vuelta a España passeert Uno-X, Caja Rural en Jetse Bols Burgos-BH voor enige twee wildcards in 2024

De organisatie van de Vuelta a España heeft wildcards uitgedeeld aan Equipo Kern Pharma en Euskaltel-Euskadi voor de editie van 2024. Daarmee passeert de ronde enkele vaste namen op de deelnemerslijst en worden ook enkele opkomende wielerploegen genegeerd.

In 2023 waren Caja Rural en Burgos-BH allebei nog van de partij. Burgos is sowieso een vaste naam op de startlijst, maar de ploeg van Nederlander Jetse Bol ontbreekt in 2024. Equipo Kern Pharma keert terug, na de laatste deelname in 2022. Euskaltel-Euskadi was er dat jaar ook voor het laatst bij, toen er nog vier wildcards te verdelen vielen door de organisatie.

Lotto-Dstny en Israel-Premier Tech zeker van plekje in 2024

Sinds 2023 ging de nieuwe licentie-termijn van de UCI in en werd besloten dat naast de nummer één uit de UCI Europa Tour (als beste procontinentale ploeg van het seizoen ervoor) ook de nummer twee uit die lijst een gegarandeerde plek krijgt voor alle belangrijke wedstrijd, inclusief de grote rondes. Zodoende namen Lotto-Dstny en TotalEnergies vorig seizoen twee plekken in.

In 2024 profiteren opnieuw Lotto-Dstny en ook Israel-Premier Tech van de beschermde status als best presterende procontinentale ploegen uit 2023. Dat gaat dus ten koste van enkele Spaanse ploegen, die er de laatste jaren bijna steevast bij waren in de Vuelta. Ook ploegen zoals het Noorse Uno-X kwamen niet in aanmerking voor een wildcard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws