Yates en McNulty pronken op de lijst van UAE-Team Emirates voor thuiswedstrijd in de woestijn Wielrennen
Wielrennen

Yates en McNulty pronken op de lijst van UAE-Team Emirates voor thuiswedstrijd in de woestijn

Yates en McNulty pronken op de lijst van UAE-Team Emirates voor thuiswedstrijd in de woestijn

UAE-Team Emirates komt traditioneel met een ijzersterke selectie naar de UAE Tour, de thuiswedstrijd van de miljoenenformatie. Adam Yates komt terug om zijn tweede eindzege bij te schrijven, terwijl Juan Sebastián Molano voor de sprintetappes mag gaan.

De selecties voor de UAE Tour waren de laatste jaren altijd indrukwekkend sterk, en dat is nu niet anders. Toch ontbreken er met Tadej Pogacar, Juan Ayuso en João Almeida wel wat kleppers. De ploeg mikt volledig op Yates, die in vier deelnames altijd op het podium eindigde. Op de Jebel Hafeet is hij traditioneel sterk, dit keer de afsluitende rit in de zevendaagse rittenkoers.

Met drie sprintetappes, één tijdrit, één punchy aankomst en twee aankomsten bergop kent het parcours geen verrassingen voor Yates, die in de UAE Tour wordt bijgestaan door Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen, Brandon McNulty, Sebastian Molano, Ivo Oliveira en Jay Vine. Vooral McNulty is een belangrijke outsider voor een hoofdrol in de Emiraten, na zijn eindzege in de Ronde van Valencia.

'De UAE Tour is onze thuiswedstrijd, dus we weten dat de spotlights op ons gericht zullen staan', aldus Yates in een persbericht van de ploeg. 'We hebben veel tijd doorgebracht hier en we willen een mooie show opvoeren voor onze sponsoren en de mensen van UAE. Ik ken deze wedstrijd goed en heb het hier altijd goed gedaan. We gaan ervoor om dat weer te doen.'

'De Ronde van Oman was een goede test', vervolgt de Brit, doelend op zijn eindzege in Oman van een weekje geleden. 'Het doel is om te winnen in de UAE Tour, daar hebben we een sterke ploeg voor. Hopelijk maken we iedereen trots.' Molano zal in de sprints worden bijgestaan door Ivo Oliveira. Bjerg is de wegkapitein.

Selectie UAE-Team Emirates - UAE Tour 2024 

Mikkel Bjerg
Vegard Stake Laengen
Brandon McNulty
Sebastian Molano
Ivo Oliveira
Jay Vine
Adam Yates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws