Vuelta komt met bizar plan: koersen in een voetbalstadion, tijdens rust van een wedstrijd Wielrennen
Wielrennen

Vuelta komt met bizar plan: koersen in een voetbalstadion, tijdens rust van een wedstrijd

Vuelta komt met bizar plan: koersen in een voetbalstadion, tijdens rust van een wedstrijd

De woorden wielrennen en innovatie gaan lang niet altijd goed samen, maar als er een koers openstaat voor nieuwe ideeën dan is dat wel de Vuelta a España. Razend korte bergetappes en ongekend steile heuvels worden niet geschuwd door de organisatie. Dit jaar komt koersdirector Javier Guillén met een wel heel uitdagend plan.

Volgens het doorgaans goed ingelichte Marca proberen Guillén en de zijnen namelijk de Vuelta a España te laten eindigen in het Wanda Metropolitano, het voetbalstadion van de populaire club Atlético Madrid. Dit zou dan gebeuren op zondag 11 september, in de vijftien minuten durende rustperiode tussen de twee helften van de voetbalwedstrijd in. Marca meldt dat wanneer het plan dit jaar niet uitgevoerd kan worden, het idee zal worden uitgesteld tot een volgende editie.

Wat moet er gedaan worden om dit plan werkelijkheid te maken? Niet ongelooflijk veel. Atlético Madrid is een club die, volgens Marca, zeer proactief is en grote projecten toestemming geeft in haar stadion. Van de ploeg is wel toestemming nodig, eveneens als van La Liga, de Spaanse voetbaldivisie waar Atlético Madrid in speelt. Daarnaast moeten alle relevante vergunningen verkregen worden. Het stadion is een van de grootste voetbalstadions van Spanje, met een capaciteit van 68.456 duizend mensen. Alleen Camp Nou (het stadion van Barcelona) en Estadio Santiago Bernabéu (stadion van Real Madrid) hebben in het land een grotere capaciteit.

Of het daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag, er is nog geen voorstel formeel ingediend. Het idee is nog pril, maar mocht dit uitgewerkt worden zou het revolutionair zijn in de wielerwereld. Wordt het een succes als de steile kuitenbijters die jaarlijks geïmplementeerd worden in de Spaanse ronde, of wordt het een gefaald experiment zoals het combinatieklassement? Geen idee, maar er gaat in ieder geval over gepraat worden. Dat is voor organisatoren al een doel(punt) opzich. Guillén 1 - alle andere koersdirectoren 0.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws