Kruijswijk blijft in schaduw Roglic en Vingegaard dromen: 'Ik kan meedoen voor de ereplaatsen' Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk blijft in schaduw Roglic en Vingegaard dromen: 'Ik kan meedoen voor de ereplaatsen'

Kruijswijk blijft in schaduw Roglic en Vingegaard dromen: 'Ik kan meedoen voor de ereplaatsen'

Steven Kruijswijk mag door de publieke opinie dan langzaam naar de achtergrond worden gedreven bij Jumbo-Visma, de Nederlander zelf brandt nog van de ambities. In De Telegraaf vertelt Kruijswijk dat hij ervan overtuigd is dat hij nog eens op het podium kan eindigen in een grote ronde.

De 34-jarige Kruijswijk kreeg het tot dusverre één keer voor elkaar om op het eindpodium te finishen. In 2019 werd hij derde in de Tour de France, achter Egan Bernal en Geraint Thomas. Natuurlijk was hij er in die inmiddels veelbesproken Giro-editie van 2016 ook al dichtbij, maar toen maakte een crash een einde aan de roze droom. Kruijswijk werd die Giro nog wel vierde, nadat hij in 2011 (achtste) en 2015 (zevende) ook al top tien had gereden. In de Tour van 2018 werd hij vijfde, in de Vuelta van 2017 negende en in de Vuelta van 2018 nog eens vierde.

Jumbo-Visma wil Pogacar als collectief verslaan

In 2022 rijdt Kruijswijk in principe de Tour de France en dat zal normaliter in dienst zijn van Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Toch cijfert hij zichzelf niet op voorhand volledig weg. 'Ik richt me op de zomermaanden en dan met name de Tour en de Vuelta. Met de ploeg willen we daar net als de afgelopen jaren meespelen voor eindzege. De bedoeling is om voorin mee te doen. Wij zullen als ploeg met Primoz, Jonas, mijzelf en de anderen de tactische oplossing moeten vinden om Pogacar te kloppen.'

'Mijzelf', Kruijswijk zegt het. Hij wil naar eigen zeggen het beste uit zichzelf halen en kan in absolute topvorm een bedreiging vormen voor iedereen. 'Met al die sterke mannen die daar rijden, wordt het heel erg lastig natuurlijk. Al ben ik ervan overtuigd dat als ik daar mijn beste niveau haal, dat ik nog steeds voor die ereplaatsen kan meedoen. Ik weet ook dat bijna alles moet meezitten, en dat ik niet de kwaliteiten heb van Primoz en Jonas, die overal meedoen voor de zeges. Maar als het bij mij allemaal op de goede plek valt, kan ik ver komen. Daar probeer ik naartoe te werken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws