Vuelta-revelatie Barta gaat naar 'droomteam' EF Pro Cycling: 'Wil graag een ronderenner worden' Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-revelatie Barta gaat naar 'droomteam' EF Pro Cycling: 'Wil graag een ronderenner worden'

Vuelta-revelatie Barta gaat naar 'droomteam' EF Pro Cycling: 'Wil graag een ronderenner worden'

Weet u nog wie er tweede werd in de enige tijdrit in de Vuelta dit jaar? Het was William Barta, de arme Amerikaan die op één schamele seconde van zijn eerste profzege strandde. Barta versierde met zijn tijdrit wel een contract bij EF Pro Cycling, de ploeg van Jonathan Vaughters.

Barta droomde al langer van een contract bij de blauw-roze formatie, zo geeft hij aan in een interview met VeloNews. 'Sinds ik prof ben geworden leek het me al tof om voor dat team uit te komen. Toen het onzeker begon te worden rondom CCC, hoopte ik al bij deze ploeg aan de slag te kunnen.' En zo geschiedde. 'Ik voel me nu al comfortabel', jubelt Barta.

De 24-jarige Amerikaan hoopt bij EF uit te groeien tot een ronderenner. 'Er zijn een paar jongens in de ploeg waar ik dat zeker van kan leren. Ik zal beginnen met hen ondersteunen, maar ik hoop zelf ook voor mijn kans te mogen gaan in een rittenkoers van één week. En natuurlijk op deelname aan een grote ronde, zoals de Vuelta van dit jaar', aldus Barta, die momenteel met zijn vriendin in Oslo verblijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws