Vuelta revelatie Eiking maakt overstap van Intermarché naar EF Education-NIPPO Wielrennen
Wielrennen

Vuelta revelatie Eiking maakt overstap van Intermarché naar EF Education-NIPPO

Vuelta revelatie Eiking maakt overstap van Intermarché naar EF Education-NIPPO

Odd Christian Eiking maakt de overstap van Intermarché-Wanty-Gobert naar EF Education-NIPPO. De 26-jarige Noor maakte indruk in de Vuelta a España en wekte daarmee de belangstelling van de Amerikaanse ploeg. Voorlopig lijkt hij getekend te hebben voor twee jaar en rijdt hij vanaf 2022 in de roze kleuren van EF.

Eiking is professioneel wielrenner sinds 2016, waar hij twee jaar voor FDJ reed. Vanaf 2018 reed hij voor de Belgische ploeg, waar hij na vier jaar het schip gaat verlaten. Overwinningen haalde hij in die tijd in de Boucles de L'Aulne - Chateaulin (2017), een etappe in de Tour de Wallonië (2018) en een etappe in de Arctic Race of Norway (2019). Grote indruk maakte hij echter dit jaar in de Vuelta, waar hij zeven dagen lang de rode trui in zijn bezit had en uiteindelijk als elfde eindigde in het algemeen klassement. 'Dat had ik me nooit voorgesteld. Ik hoopte op een ritzege, maar om zo lang de rode trui te hebben, was echt, echt geweldig', zo geeft hij aan in een persbericht van zijn nieuwe ploeg.

Eiking is door de Vuelta naar eigen zeggen gaan groeien als renner en die ontwikkeling wil hij graag doorzetten bij zijn nieuwe ploeg. 'Het veranderde mij als renner. Het gaf me meer zelfvertrouwen, omdat ik zag dat het mogelijk was om bij de beste renners te blijven. Ik wil dit goede pad nu een vervolg geven. Ik wil op een plaats zijn waar ik kan groeien en ontwikkelen en bij EF ziet het er heel goed uit om mezelf te ontwikkelen. Het ziet eruit als een hele goede groep, waar ik deel van wil uitmaken. Ik kijk er naar uit om het team te ontmoeten en samen wedstrijden te winnen.' Eiking staat zondag aan de start van de wegwedstrijd bij het EK, waarna hij later in de maand ook wil starten op het WK in België en vervolgens in de Ronde van Lombardije.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws