Eiking verliest trui en komt ten val: 'Dit was het slechtst denkbare scenario' Wielrennen
Wielrennen

Eiking verliest trui en komt ten val: 'Dit was het slechtst denkbare scenario'

Eiking verliest trui en komt ten val: 'Dit was het slechtst denkbare scenario'

Na bijna één week in de rode leiderstrui heeft Odd Christian Eiking het tricot weer moeten afstaan aan Primoz Roglic. De Noor kende een mindere dag, vocht voor wat hij waard was, maar aan het eind mocht het niet zo zijn: hij zakte naar de elfde plek.

Er waren al wat wielerprominenten die voorzichtig begonnen te denken over mogelijke klassementsambities voor Eiking. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert weerde zich kranig de afgelopen week en gaf bijna geen tijd toe. Woensdag brak de veer al redelijk vroeg, hoewel Eiking op zijn eigen tempo niet eens zo veel tijd verloor.

Eiking: 'Na de val werd het onmogelijk'

Toen hij in een afdaling tijd goed wilde maken ging het mis. Onder meer Aleksandr Vlasov lag al onderuit in een bocht, waardoor ook Eiking in de remmen moest en ten gronde ging. 'Dit was het slechtst denkbare scenario', klonk het na afloop bij Eiking. 'Ik wilde graag tijd goedmaken in de afdaling, maar na de val was het onmogelijk om terug te komen.'

'Ik hoopte dat ik het tijdverlies kon beperken door aan de voet van de Lagos de Covadonga nog bij een deel van de favorieten te zitten', sipt Eiking, die nog wel een positieve noot wist te vinden. 'Het is een heel mooie week geweest, tot dusver is dit de beste wedstrijd van mijn loopbaan. Er zijn nog wat etappes over, waarin ik mezelf wil laten zien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws