Update | Vuillermoz 'zat kotsend op de fiets': 'Stortte in door vermoeidheid' Wielrennen
Wielrennen

Update | Vuillermoz 'zat kotsend op de fiets': 'Stortte in door vermoeidheid'

Update | Vuillermoz 'zat kotsend op de fiets': 'Stortte in door vermoeidheid'

Alexis Vuillermoz is volgens de journalist Dennis Ritter van het Deense TV2 naar het ziekenhuis getransporteerd, na afloop van de negende etappe van de Tour de France. De Fransman, die recent nog een etappe won in het Critérium du Dauphiné, is volgens Ritter in elkaar gezakt na de finish.

Volgens Ritter is de situatie niet kritiek, omdat de ambulancemedewerkers niet super veel haast maakten. De ploeg TotalEnergies heeft nog niets gecommuniceerd over het voorval. Vuillermoz, die in 2017 dertiende werd in het eindklassement van de Tour de France, kwam zondag als een van de laatsten over de streep in Châtel les portes du Soleil.

Update - 10 juli 2022 (20.30 uur): Vuillermoz 'zat kotsend op de fiets': 'Stortte in door vermoeidheid'

Goed nieuws voor Alexis Vuillermoz en zijn team TotalEnergies. De kleine Fransman, die na de finish van de negende etappe ineen stortte, werd met de ambulance weggevoerd na de finish. Ondertussen kan hij weer op eigen benen staan, en op Twitter gaf hij aan dat het goed gaat.

'Hallo! Kleine update', zo begon Vuillermoz aan zijn uitleg. 'Bij de aankomst stortte ik in van vermoeidheid. Ik had van de ploeg een vrije dag gekregen, vanwege een enorme vermoeidheid. Ik heb ook moeten overgeven op de fiets, gelukkig wel een negatieve Covid-test. De ambulance heeft mij naar beneden gebracht naar het door de ASO voorziene medische punt.'

Voorlopig zijn er dus geen signalen voor Vuillermoz en TotalEnergies dat de renner dinsdag niet op de fiets kan stappen. Al zal even afgewacht moeten worden hoe zijn gezondheid zich verder ontwikkelt. De rustdag komt voor Vuillermoz in ieder geval op een gunstig moment.

Zonnesteek speelde Vuillermoz parten

Team TotalEnergies gaf op Twitter nog extra uitleg. 'Alexis was slachtoffer van een zonnesteek en werd daarom aan de finish opgevangen door het medische personeel. Hij is voor controle naar het ziekenhuis van Thonon-Les-Bains gebracht. Het eerste nieuws is geruststellend en we zullen onze volgers op de hoogte houden met de komende ontwikkelingen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news