Vingegaard gelooft in Tourzege: 'Één slechte dag van Pogacar kan genoeg zijn' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard gelooft in Tourzege: 'Één slechte dag van Pogacar kan genoeg zijn'

Vingegaard gelooft in Tourzege: 'Één slechte dag van Pogacar kan genoeg zijn'

In de finale van de negende Tour de France-etappe reageerde Jonas Vingegaard met panache op een sprint van Tadej Pogacar. Het zorgde ervoor dat de Deen geen extra secondes verloor. Eerder was er al een fraai gevecht tussen de twee jonge renners op La Planche des Belles Filles. Vingegaard zelf geeft aan nog vol voor de overwinning te rijden.

'Het was een zware eerste week, dus ik ben toch wel blij dat het morgen rustdag is', zo citeert Het Nieuwsblad Vingegaard. Die met gemengde gevoelens terugkijkt op de eerste Tourweek. 'We reden heel goed in de eerste etappes, maar op de kasseien kregen we een portie ongeluk. Roglic viel en mijn ketting ging eraf. Vooral die crash was niet zo nice. Primoz verloor zo twee minuten, maar we zullen blijven vechten.'

Jumbo-Visma had de ploeg op een dusdanige manier samengesteld, dat er juist tijd op Pogacar gewonnen kon worden in de eerste week. Dat pakte niet uit zoals gehoopt. 'We hebben altijd een plan, maar we weten natuurlijk ook dat er dingen niet kunnen gaan zoals we hopen. Nu moeten we de situatie rustig bekijken en dan beslissen wat het beste plan is. Of ik nog 40 seconden op Pogacar kan goedmaken? We zullen zien. Het is niet veel. Eén slechte dag van hem kan genoeg zijn. We moeten gewoon ons best blijven doen en blijven vechten.'

Covid-testronde geeft schrik bij Vingegaard

Daarnaast is er nog Covid. Het virus maakt een opmars in Europa en het Tourpeloton komt er niet zonder klappen vanaf. 'Er zijn al ploegen met coronagevallen. We voelen ons allemaal goed, maar natuurlijk is er een kans dat je het krijgt. Ik kruis mijn vingers en hoop dat ik dinsdag gewoon weer kan starten', aldus de Deense kopman van Jumbo-Visma. Dinsdag staat er gelijk weer een belangrijke bergrit op het programma, naar Megève.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws