Waarom het voor Van der Poel en Van Aert schier onmogelijk was om de Omloop goed in hun planning te proppen Wielrennen
Wielrennen

Waarom het voor Van der Poel en Van Aert schier onmogelijk was om de Omloop goed in hun planning te proppen

Waarom het voor Van der Poel en Van Aert schier onmogelijk was om de Omloop goed in hun planning te proppen

Zaterdag begint het Vlaamse voorjaar écht met de Omloop Het Nieuwsblad, maar in hoeverre mogen we nog van een échte start spreken als de grote namen de koers links laten liggen? In het nivellerende profwielrennen dat de koers anno 2023 is, blijkt het voor de tenoren namelijk moeilijk om de Omloop in te passen.

De grootste reden dat we Mathieu van der Poel en Wout van Aert - afgelopen jaar nog winnaar - aankomende zaterdag niet in actie gaan zien, moeten we zoeken in Hoogerheide. Daar werd begin deze maand het WK veldrijden verreden, waar de twee heren een groot doel van hadden gemaakt.

Zoals bekend won Van der Poel dat WK, maar voor zowel VDP als WVA was het WK de apotheose van een drukke periode vol crossen én de nodige voorbereiding op het aanstaande wegseizoen. Niet gek dat de riem er bij de twee tenoren dus héél even af moest na het WK cross, om het koppie ook even weer op orde te krijgen.

Van Aert beult flink wat af op Tenerife, waar hij op hoogtestage is
Van Aert beult flink wat af op Tenerife, waar hij op hoogtestage is

Van der Poel en Van Aert moesten vrij snel na WK alweer in fietsmodus

Ook die pauze (zo trok Van der Poel naar Dubai, terwijl Van Aert thuis het even wat rustiger aan deed) duurde niet al te lang. Goed één week na het WK was de Belg echter alweer op Tenerife te vinden en de Nederlander in het speciale hoogtehotel van Alexandr Kolobnev, om op die manier in optima forma van start te kunnen gaan in Strade Bianche.

Van 'echte' rust of vakantie mogen we dus niet echt spreken, daar zo'n hoogtestage ook direct weer drie weken in beslag neemt om het gewenste effect te bewerkstelligen. Dat weten ook de mannen van pakweg Jumbo-Visma die aankomend weekeinde wel aan de start staan: zij bekeken het WK cross van Van Aert vanop de Teide en waren dus al een week eerder op Tenerife te vinden.

De wedstrijd over de grindwegen in Toscane zal dus de eerste nieuwe ontmoeting zijn van de twee, die elkaar vervolgens ook tegen zullen komen in Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws