WADA geeft toe: 'Afgelopen jaar minder getest op doping vanwege coronacrisis' Wielrennen
Wielrennen

WADA geeft toe: 'Afgelopen jaar minder getest op doping vanwege coronacrisis'

WADA geeft toe: 'Afgelopen jaar minder getest op doping vanwege coronacrisis'

De WADA (World Anti-Doping Agency) heeft toegegeven dat er dit jaar vanwege de wereldwijde coronacrisis ‘gaten’ zijn gevallen in de procedures van het testen op doping. Dat meldt VeloNews. Met het oog op de Olympische Spelen gaat de WADA er alles aan doen om deze gaten te laten verdwijnen.

Afgelopen jaar kwamen er twaalf positieve dopinggevallen in de wielerwereld aan het licht. Dat zijn er minder dan vorig jaar, maar toch is de MPCC (Movement for Credible Cycling) bezorgd. Vanwege de coronacrisis zijn er afgelopen jaar namelijk minder tests afgenomen dan eigenlijk de bedoeling was. Om ervoor te zorgen dat de Olympische Spelen in 2021 volledig 'schoon' verlopen, is het zaak dat er consequent gecontroleerd wordt op het gebruik van doping onder de renners.

'We willen alle Olympische atleten twee keer testen op doping voorafgaand aan de Spelen'

Olivier Niggli, baas van de WADA

WADA-baas Olivier Niggli vertelt dat ze dubbel zoveel moeite gaan doen om de achterstand in de controles weg te poetsen. ‘We moeten de komende maanden gaan inventariseren welke renners naar de Spelen zouden kunnen gaan. Ook moeten we zien te voorkomen dat er ergens in de wereld niet op doping getest kan worden vanwege het coronavirus’, vertelt hij. ‘Het doel is om alle Olympische atleten te testen op doping voorafgaand aan de Spelen, als het mogelijk is zelfs twee keer.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws