Walscheid rijdt eerste cross ooit, Kwiatkowski nodigt Pidcock uit en Gorka Izagirre wint veldrit Wielrennen
Wielrennen

Walscheid rijdt eerste cross ooit, Kwiatkowski nodigt Pidcock uit en Gorka Izagirre wint veldrit

Walscheid rijdt eerste cross ooit, Kwiatkowski nodigt Pidcock uit en Gorka Izagirre wint veldrit

Niet alleen jongens als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock gaan graag crossen in de winter, steeds meer profs vinden hun weg naar het veld. Een klein overzichtje van de mannen die dit afgelopen weekend deden.

Max Walscheid (nu Qhubeka-ASSOS, volgend jaar Cofidis) reed in Rheinzabern zijn eerste veldrit ooit. De lange Duitser eindigde meteen als vierde en genoot van zijn dag. 'Blij dat ik iets nieuws en onbekends heb geprobeerd: wat een ervaring, mijn eerste veldrit ooit. Ik heb veel pijn geleden, maar vond het ontzettend leuk.'

1100 kilometer verderop reed ook Michal Kwiatkowski een cross. De Pool stond aan de start in Owocowy Przełaj, in zijn thuisland. Een bijzondere cross, die dwars door de fruitvelden heen gaat. Kwiatkowski kreeg veel support en genoot dan ook van de ervaring. Sterker nog, hij nodigde ploeggenoot Tom Pidcock uit voor een deelname. 'Je moet het op een dag proberen, Tom.'

In Spanje zijn het vaak de gebroeders Izagirre die in de winter de cross verkennen. Hun vader José Ramon Izagirre is meervoudig Spaans kampioen in de cross, en ook zoonlief Gorka kan aardig uit de voeten. Hij werd al eens derde op het Spaans kampioenschap, en wist afgelopen zondag zelfs te winnen. In Abadino, Baskenland, won hij een sneeuwveldrit. Jonathan Lastra, Caja Rural, werd vierde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws