Wat voor weer wordt het in Parijs-Roubaix? Het heeft vannacht geregend, óók kans op waaiers! Wielrennen
Wielrennen

Wat voor weer wordt het in Parijs-Roubaix? Het heeft vannacht geregend, óók kans op waaiers!

Wat voor weer wordt het in Parijs-Roubaix? Het heeft vannacht geregend, óók kans op waaiers!

Parijs-Roubaix 2024 staat voor de deur en er is geen klassieker in de wielersport die zo weersafhankelijk is als de Hel van het Noorden. Als het nat is, spattert de modder om je oren en als het droog is, voelen die kasseien ineens een stuk minder erg aan. In de Leiderstrui houdt hier het weerbericht bij, met als noot: niets is zo veranderlijk als het...

Dit artikel is bijgewerkt op zonder 7 april, om 08. 00 uur.

Weerbericht Parijs-Roubaix 2024 - mannen

In startplaats Compiègne ligt het kwik zondag rond de 15 graden. Bij de start blaast de wind vanuit het zuidwesten, aan een windkracht 3. Voor waaiers hangt het er bij zulke windsnelheden altijd om of het wel of niet op de kant kan gaan. Voor regen hoeven de renners gedurende de openingsfase en de rest van de koers weinig vrees te hebben. Wel liggen de kasseistroken er mogelijkheid glad bij, daar in de nacht van zaterdag naar zondag wel de nodige regen gevallen is.

Gedurende de race rijden de renners de zon tegemoet en vooral in de openingsfase rond Saint-Quentin en Denain neemt de windkracht ook toe. Windkracht 4 vanuit het zuidwesten, dat zijn wél waaier-omstandigheden, die wel even voortduren in de eerste drie koersuren. Richting het einde van de middag zwakt de wind normaliter iets af, maar kan de schade natuurlijk allang aangericht zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws