Wegwedstrijd NK mannen in 2022 vanwege TT Assen en optimale exposure eenmalig op vrijdag Wielrennen
Wielrennen

Wegwedstrijd NK mannen in 2022 vanwege TT Assen en optimale exposure eenmalig op vrijdag

Wegwedstrijd NK mannen in 2022 vanwege TT Assen en optimale exposure eenmalig op vrijdag

Het NK wielrennen voor elite mannen zal in 2022 eenmalig op vrijdag verreden worden in plaats van op zondag. De titelstrijd op de VAM-berg valt op die manier op 24 juni in plaats van 26 juni, de dag dat ook de TT in Assen verreden wordt.

'Twee grote sportevenementen op één dag in dezelfde regio, dat leek de betrokken partijen geen goed idee', opent de KNWU in een persbericht. Deze MotoGP-wedstrijd is dus de logistieke reden dat de mannenwedstrijd op vrijdag verreden wordt, maar dit valt samen met de 'optimale media-exposure' die de wedstrijd op vrijdag oplevert. Op zondag zijn er namelijk Nationale Kampioenschappen door heel Europa.

'Een voordeel voor de profs die deelnemen aan de Tour de France – die een week later eveneens op vrijdag in Denemarken start – is dat er nu een week zit tussen de beide evenementen en zij het laatste weekeinde voor de Tour thuis kunnen doorbrengen. Uiteraard speelt het ook een rol dat de NOS op vrijdag meer ruimte heeft voor een lange uitzending over de nationale titelstrijd', verklaart de KNWU.

Speciale mannen- en vrouwendagen

De vrouwenwedstrijd blijft gewoon op zaterdag staan, wat een speciale vrouwendag wordt met ook de nieuwelingen en junioren-races. De beloften en nieuwelingen bij de mannen zijn nu op vrijdag, terwijl op zondag enkel de elites zonder contract aan de beurt zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws