Strijd om WorldTour-licenties: Cofidis en Lotto Soudal zetten boel op scherp Wielrennen
Wielrennen

Strijd om WorldTour-licenties: Cofidis en Lotto Soudal zetten boel op scherp

Strijd om WorldTour-licenties: Cofidis en Lotto Soudal zetten boel op scherp

Het is dringen om de WorldTour-plekjes van 2023. Na het lopende seizoen verdeelt de UCI opnieuw de licenties aan de achttien best presterende teams van de laatste drie seizoenen. Verschillende ploegen maken zich dus op voor promotie of degradatie. In de Leiderstrui houdt het voor je bij*.

* Online circuleren verschillende versies van de puntentaantallen. Wij baseren ons uitsluitend op de gegevens van de UCI-website.

Voorafgaand aan het seizoen stonden Lotto Soudal en Cofidis er van de huidige WorldTour-formaties het slechtst voor. Beide ploegen hebben de boodschap voor dit seizoen echter goed begrepen, getuigen hun sterke prestaties in de eerste periode van dit seizoen. Cofidis verzamelde dit jaar, vooral door het goede optreden in de Ster van Bessèges 354 punten. Daarmee steekt het Intermarché-Wanty-Gobert voorlopig voorbij.

Lotto Soudal deed het nog een stukje beter in de opening van het seizoen. De ploeg was al in verschillende wedstrijden aan het winnen, maar dat leverde tot nu toe nog niet voldoende punten op om de andere ploegen bij te halen. Met de verzamelde 448 punten bezet de Belgische formatie nog altijd de twintigste plek in de opgetelde ranking.

Bovenin zien we nog weinig verschillen. Quick Step-Alpha Vinyl leidt daar nog altijd de dans, met een ruime voorsprong op INEOS Grenadiers en Jumbo-Visma. Van de ProTour-formaties staat Alpecin-Fenix ook nog steeds op een comfortabele positie.

Strijd om promotie/degradatie WorldTour

16. Israel Premier Tech - 9275,66 punten
17. Arkéa Samsic - 9150
18. Cofidis - 8641

19. Intermarché-Wanty-Gobert - 8614
20. Lotto Soudal - 8383

Strijd om WorldTour-licenties: Cofidis en Lotto Soudal zetten boel op scherp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws