Welke klassiekers kan Philipsen winnen? 'In Vlaanderen moet je 1000 keer de inspanning van de Poggio leveren' Wielrennen
Wielrennen

Welke klassiekers kan Philipsen winnen? 'In Vlaanderen moet je 1000 keer de inspanning van de Poggio leveren'

Welke klassiekers kan Philipsen winnen? 'In Vlaanderen moet je 1000 keer de inspanning van de Poggio leveren'

Jasper Philipsen won afgelopen weekend op indrukwekkende wijze Milaan-Sanremo. De Belgische sprintbom overleefde de Poggio en versloeg Michael Matthews en Tadej Pogacar. Zoals dat gaat in het wielrennen, ben je zo goed als je laatste wedstrijd. Hierdoor begint het speculeren: voor welke wedstrijden is Philipsen nog meer een belangrijke gegadigde? In Wielerclub Wattage van Sporza werden de kansen voor de sprinter in onder meer de Ronde van Vlaanderen besproken.

Dat Philipsen zware finales kan overleven, staat inmiddels wel vast. In de Tour de France won hij etappes met meerdere heuvels en Milaan-Sanremo behoorde dus ook tot de mogelijkheden. Voor bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen zijn er bij de analisten van de Belgische sportzender echter vraagtekens. 'Ik ben niet zeker dat hij de Ronde kan winnen', stelt Dirk De Wolf. Tom Boonen is het met hem eens. 'In de Ronde moet je duizend keer de inspanning van de Poggio doen', benadrukt hij met enige overdrijving de moeilijkheidsgraad van Vlaanderens Mooiste.

Boonen denkt dat na Sanremo de beurt in Vlaanderen weer aan Van der Poel is

Boonen is echter wel positief over de kansen van Philipsen in de Ronde van Vlaanderen. Het zit hem in de specialist van weleer met name in een ander aspect: verwachtingsmanagement. 'Ik weet niet of die wedstrijd te hoog gegrepen is voor Jasper. Maar het is misschien goed om de druk een beetje af te houden', is de analist voorzichtig met zijn uitspraken over de Belgische topper. 'Ik zie in Milaan-Sanremo sowieso meer kansen op nog een Monument. Daar was hij al tweede vorig jaar. Hij is zelf ook heel ambitieus voor die wedstrijd.'

Het is opmerkelijk hoe Philipsen inmiddels afhankelijk is van zijn ploegmaat Mathieu van der Poel. Laatstgenoemde fungeerde vorig jaar al als lead-out in de Tour, met succes, en reed ook in Sanremo de longen uit zijn lijf voor Philipsen. In Vlaanderen zijn de rollen misschien wel weer omgedraaid, denkt Boonen. 'Ik denk uiteindelijk dat Philipsen in De Ronde meer voor Van der Poel zal rijden, dan voor zichzelf.' Vorig jaar leidde Philipsen Van der Poel dan weer mede naar de zege in Roubaix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws